Biri Taşeron Kamu işçisi Diğeri Memur: Yaptıkları iş AYNI

Biri Taşeron Kamu işçisi Diğeri Memur: Yaptıkları iş AYNI

Biri Taşeron Kamu işçisi Diğeri Memur: Yaptıkları iş AYNI

TÜRK-İŞ Bursa, İstanbul ve İzmir Bölgelerine Bağlı İllerin Şube Başkanları ve İl Temsilcileri Eğitim Semineri Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

YENİ DÜZENLEME YAPILMASINI İSTEDİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY seminerin açılış konuşmasını yaptı. Atalay kamudaki aynı işi yapıp farklı muameleye tabi olanlara dikkat çekti. Memurların elde ettiği haklardan işçiler faydalanamadığını belirten Atalay bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.

Asgari ücret konusuna da değinen Atalay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanını ziyaret edeceklerini söyledi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY konuşmasında şöyle dedi;

“Emeklilerin de çalışanların da ayrı ayrı sorunları var. Elimizden geldiğince sorunların çözümü yönünde çalışmalar yapıyoruz.

4 milyonluk dev gibi bir aileyiz. Dünyada ekonomik çıkarlar için ekonomi savaşları oluyor.

Ekonomide sorunlar yaşıyoruz. Alım gücü düştü. Bu durumu fırsata dönüştürenler var.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretin 1.600.- TL’dir. 6 milyon asgari ücretli çalışanımız var. 1.600.- TL ile kaç gün geçinebiliriz, bir düşünelim?

TÜRK-İŞ olarak asgari ücret 2.000.- TL olsun diye şimdiden konuşmaya başladık. TÜRK-İŞ Yönetimi olarak asgari ücret ile ilgili görüşmek üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanını ziyaret edeceğiz.

Kâğıt toplayıcıları ile ilgili projemiz var. Onların ihtiyaçlarını ortaya koymaya çalıştık, sağlık taramalarını gerçekleştirdik. Onlarla iftar yaptık. Hayatımda yaptığım en güzel en anlamlı iftar yemeğini kâğıt toplayıcıları ile yedim.

KAMUDA AYNI İŞİ YAPANLAR

112 çalışanlarının bir kısmı memur bir kısmı işçidir. Memurların elde ettiği haklardan işçiler faydalanamamaktadır. Aynı işi yapıp farklı muameleye tabi tutuluyorlar. Bu konuda da bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddete karşı da sendikalar olarak karşı durmalıyız. Basın açıklamaları yapmalıyız. Sağlık çalışanlarının yanında durmalıyız.

Her gün ortalama 5 işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Bunun yanı sıra her gün şehit haberleri alıyoruz. Bizler için vatan için hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.

Eskiden işçi çocukları okuyamazdı. Şimdi işçi çocuklarında okuma oranı arttı ve ben şimdi istiyorum ki işçi çocuklarının yönetimde olmasını diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum