BÖBREK HASTALIĞI BELİRTİSİYMİŞ!

BÖBREK HASTALIĞI BELİRTİSİYMİŞ!

BÖBREK HASTALIĞI BELİRTİSİYMİŞ!

Böbrek sorunları Belirtiler: şiş bacaklar ve 'elektrik çarpma' hissi. Böbrekleriniz olması gerektiği şekilde çalışmıyorsa, atık sıvı vücudu terk etmekte zorluk yaşayıp ödeme neden olur.Göz çevreniz şişse, kol ve bacaklarınızda elektrik çarpmış hissi veren ağrılar varsa bu böbrek sorunu yaşadığınızın habercisi olabilir.

Venöz yetersizliği Belirtiler: şiş bacaklar, ayaklarda ağırlık hissi, tende renk farklılıkları. Venöz yetersizliği; kanın, uzuvlarımızdan kalbe akışında zorluk olduğunda görülen bir rahatsızlıktır. Bu durum bacaklarda şişliğe neden olur. Şişliğin en yoğun olduğu yer genellikle bilek çevresidir ve bunu deride renk değişikliği ve bölgede ağırlık hissi takip eder.

Kalp yetmezliği Belirtiler: şiş bacaklar, karıncalanma Bu rahatsızlıkta kalpteki bir ya da iki odacığın kanı itme gücünde azalma görülür, bu nedenle kan bacaklarda birikir ve şişmeye yol açar.

Kan pıhtılaşması Belirtiler: şiş bacaklar, bacaklarda sıcaklık hissi, ten renginde değişiklik, ağrı, yorgunluk. Tek ya da iki bacağın şişmesi, kan pıhtılaşmasına işarettir. Bu oldukça ciddi bir sağlık sorunu olduğundan bu belirtilere sahipseniz acilen doktora görünmelisiniz

Ciğer sorunları Belirtiler: şiş bacaklar, kılcal damar görünümü, yorgunluk Akciğerinizde sıkıntılar varsa bunu bacaklarınızın durumundan anlayabilirsiniz. Akciğeriniz normalden farklı çalışıyorsa bacaklarınızda örümcek ağına benzeyen kılcal damarlar oluşur. Bağırsak, pankreas ve akciğer arasındaki kan akışında sorun olduğunda bu belirtileri görmeye başlarsınız.

Damar tıkanıklığı Belirtiler: solgun ten rengi, ağrı, kaslarda güçsüzlük Damar tıkanıklığı yaşadığınızda ayaklarınıza normalden daha az kan gider bu nedenle ayaklarınızın rengi daha solgun görünür ve bacaklarınızda ağrı oluşur. Çoğu vakada insanlar bu belirtileri görmezden gelseler de bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Hamilelik Belirtiler: şiş bacaklar, zayıflık hissi, kaslarda spazm Hamilelik bir rahatsızlık durumu olmasa da, bacaklarınızın durumundan hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Şişmeye başlarlar ve ayaklarınızda ağırlık hissi olur. Bazen kas spazmları yaşarsınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.