BOMBA EYT Teklifi!

BOMBA EYT Teklifi!

BOMBA EYT Teklifi!

Kısaca EYT’liler  diye tabir edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar dernekleşerek ve şehir mitingleri yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ak Parti kurmayları bütçeye yük getireceği ve SGK cari dengesini bozacağı endişesiyle, EYT ile ilgili hiç bir düzenlemeye sıcak bakmıyorlar.

Ana Muhalefet Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise EYT’liler hakkında “Aile Sigortası” projesini ortaya attı. Emeklilikte yaşa takılanların 65 yaşına kadar emekli olamadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Fakat bu kimselerin 55 yaşında çalıştıkları yerle ilişkilerinin kesildiğini ve ortaya büyük mağduriyetler çıktığını hatırlattı.” İşte bu tür durumlarda kendi projesi olan ‘Aile Sigortası’nın devreye gireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu proje ile emeklilik ile işsiz kalınan süre arasında EYT’linin kendisi ve ailesinin ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Maksat istihdam editörleri, kamuoyunda,  Abdullah Gül’ün kontrolünde, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve  Beşir Atalay tarafından kurulacağı ifade edilen ve 31 Mart Seçimlerinden sonra faaliyetlerine başlayacağı iddia edilen “Yeni Bir Parti”nin EYT hakkındaki görüşlerine ulaştık.

Yeni Bir Parti’nin EYT Politikası şöyle:

“En az 25 yıl çalışanlar, 50 yaşını doldurdukları takdirde, dilerlerse emekli olabilecekler. EYT’li ile sözleşme yapılacak. Bu durumda erken emekli olanlar en fazla 20 yıl tam emekli maaşı alabilecekler. 70 yaşından sonra ise 1/3 oranında emekli maaşı almaya devam edecekler.”

Parti kurmayları “Böylece bütçeye ek yük gelmeyecek” diyorlar ancak, hemen emekli olanların bütçeye vereceği yük ile 20 yıl sonra doğacak mağduriyetleri pek hesaba katmıyorlar.

Bakalım EYT camiası bu alternatif öneriye ne diyecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum