Borcu Olanlar Dikkat! O Tasarı Kabul Edildi

Borcu Olanlar Dikkat! O Tasarı Kabul Edildi

Borcu Olanlar Dikkat! O Tasarı Kabul Edildi

 Borcu Olanlar Müjde ! Meclis'te  O Tasarı Kabul Edildi 

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'unda kabul edilerek yasalaştı. 
Maliye Bakanlığı'na bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, nüfus, askerlik, trafik karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri, Sosyal güvenlik destek primi, Genel sağlık sigortası prim alacakları , işsizlik sigortası primi gibi alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam , gecikme zammı, gecikme faizi, gibi cezalar yeniden yapılandırılıyor. 


 Yapılandırma işlemleri 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçları kapsayacak. 30 Haziran 2016 tarihinden sonraki borçlar , yapılandırma kapsamına alınmayacak. 

Vergi ve Prim borçlarında herhangi bir indirim yapolmayacak, borçlar için uygulanan gecikme zamları silinecek, indirimle belirlenen yeni borçlara 18 ay taksitle ödeme imkanı tanınacak. Borcunu peşin ödemek isteyen vatandaşa %50'ye varan indirimler söz konusu olacak, Stok affı getirilecek, Gecikme zamları silinecek, kalan tutar yurtiçi fiyat endeksi artışı kadar fark ile ödenecek.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.