Bozdağ: 'Önemli bir KHK çıkacak

Bozdağ: 'Önemli bir KHK çıkacak

Bozdağ: 'Önemli bir KHK çıkacak

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında yeni bir KHK'nın yolda olduğunu söyledi. Kaynak Yeniçağ: Bekir Bozdağ: 'Önemli bir KHK çıkacak'

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında "Önümüzde çıkacak önemli bir KHK var, inşallah yakında yayınlanacak. Fakat içeriği ile ilgili bilgi vermeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Bozdağ, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin "Türkiye, Filistin-Kudüs konusunda bugüne kadar zikzak çizmeyen, çok net, çok açık politikaların hep müdafisi olmuştur. Bundan sonra zikzak çizmeden, net ve açık politikaların sahibi olmaya ve bunu savunmaya Türkiye devam edecektir. Bu konuda yalnız kalsa dahi Türkiye'nin kanaati, görüşü değişmeyecektir." diye konuştu.

İşte Hükümet sözcüsü Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

Trump'ın bu karar tartışmasız uluslararası hukuka tamamen aykırıdır. Baktığımızda BM'nin tarihi statüsünü reddederek aldığı bir karar söz konusu. Bakın çok net söylüyorum bu karar bölgeyi ateşe atmıştır. Tarihi reddeden bir karardır. Bu karardan sonra bölgede barış süreci sona ermiştir.

İSLAM ÜLKELERİNE KUDÜS TEPKİSİ

Eğer İslam ülkelerinde bir birlik bir beraberlik olsa Trump bırakın bu kararı almayı, bu kararı aklından bile geçiremezdi. Ama verilen tepkilere bakıyoruz. Sırf neden tepki vermediniz denmesin diye bir tepki veren var biraz daha sert tondan tepki veren oluyor. ama tam anlamıyla bir birlik sağlanamıyor. Ama Müslüman ülkeler burada ortak bir tavır koyma eksikliği var. İşte ayın 13'ünde sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında İstanbul'da bir zirve yapılacak. Buradan ortak bir duruş, bir tavır ortaya çıkacaktır.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KİRLİ İLİŞKİSİ

Bölgede dini istismar eden bu terör örgütlerinin kimin hizmetkarı olduğunu son dönemde yaşananlarla çok net gördük. Bu din düşmanlarına, bu vatan, millet düşmanlarına herkesin net bir tavır koymasını bekliyoruz.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER KOPAR MI?

Bakın Kudüs konusu Filistinlileri aşan bir davadır. Filistin ve Kudüs davası bütün Müslümanların ortak davasıdır. Sadece orada yaşayanların davası değildir. Filistin konusunda en net duruşu Türkiye Cumhuriyeti devleti koymuştur. herkes aynı tavrı koymuş olsa buradan netice alınırdı. Ortaya tam bir irade konulursa bu karardan vazgeçirilebilir.

NE ZAMAN NE OLACAĞINI KESTİRMEK İMKANSIZ

Bakın şimdi ortaya çıkan bu karar zar zor süren barış sürecini yok etmiştir. Bundan sonra ne zaman ne olacağını kestirmek mümkün değildir. Ne tür yangınlar çıkacak kimsenin kestirme imkanı yok. Türkiye'nin buradaki duruşu yeni yangınlar çıkmadan bu işin çözülmesidir.

Bu kararı alanlar bu çatışma risklerini de göze almışlardır. Ama sayın Cumhurbaşkanımız ne dedi; bu tarz planlı, hesaplı işlere karşı da uyanık olun. biz hukuk çerçevesinde, her türlü mücadeleyi yapmak hakkıdır.

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.