Bu branşlarda öğretmen ihtiyacı ve ders saati artacak

Bu branşlarda öğretmen ihtiyacı ve ders saati artacak

Bu branşlarda öğretmen ihtiyacı ve ders saati artacak

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatta bazı değişiklikler getirmek amacı ile çalışmalara devam ediyor. Getirilecek düzenleme ile bazı derslerde ders saati artacak. Buna bağlı olarrak da öğretmen ihtiyacı da artacak. 

MEB, Müfredat çalışmaları devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimin her kademesinde öğrenciyi hayata hazırlayan, öğrenmeyi öğreten, istidatlarını ortaya çıkaran, temel becerileri veren, özgüveni pekiştiren, evrensel değerleri aktaran bir içeriğe sahip hale getirilmesi yönündeki  müfredat çalışması devam ediyor.
 

Ortaokul Düşünme Eğitimi Dersi getirildi.

MEB, Ortaokul Düşünme Eğitimi Dersi (7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programının, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren 7. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacağını  Nisan ayı Ek sayısı Tebliğler Dergisinde yayımladı.

Düşünce eğitimi dersine hangi branş öğretmeni girer? Düşünce eğitimi dersine: Felsefe, Sosyal Bilgiler öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri girer.

‘Kodlama' dersi zorunlu hale geliyor

MEB bilişimsel düşünme becerilerini öğrencilerde geliştirmek amacıyla 1,2,3 ve 4. sınıflarda haftada 2 saat zorunlu kodlama dersinin olacağı söyleniyor. Dersin Ortaokul 5,6,7,8 de 4 saat zorunlu ve Liselerde kademeli olarak 9,10,11,12 de 4 Saat zorunlu olacağı söylenmekte ve müfredat konusunda çalışmalar yürütüldüğünden bahsediliyor. Çalışmaların tamamlanması ile yürürlüğe girecek müfredatla ders saati kesin belli olacaktır...

Kodlama dersine hangi branş öğretmeni girer? Bilişim Teknolojileri öğretmenleri girer.

 Ortaokullara hazırlık sınıfı geliyor

Millî Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitimine İlköğretim 5.sınıfta ağırlık veren müfredat çalışması yürütüyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 5'inci sınıflarda Yabancı Dil eğitimine ağırlık veren bir müfredat çalışması hazırladıklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirtmişti.

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’ne katıldı.

TEKİN:

Çocuklarımızın kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları, bu yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlarda eğitimlerine devam etmelerini sağlayan mekanizmaları hayata geçireceğiz.

OECD ülkeleri içerisinde diğer ülkelere nazaran Türkiye´nin 2 katı ders saati yabancı dil bilgisi müfredatı olduğunu vurgulayarak, "Yabancı dil yeterlilikleri çok düşük. ´MEB okullarında yabancı dil ders saati arttırılsın´ demek çözüm olmuyor. 5´inci sınıfları Türkçe ve yabancı dilin yetkinliğin arttırıldığı bir hazırlık sınıfı olarak tasarlama aşamasındayız, bunun alt yapı çalışmaları yürüyor bir aksilik olmazsa pilot uygulamayla başlayacak ve ardından tüm Türkiye´de yayacağız." ifadelerini kullandı.

5. sınıflarda uygulanacak programın pilot uygulamasında istenen sonuç elde edilir ve 81 ile yaygınlaştırılırsa, öğrencilerin seçeceği yabancı dil derslerine göre, İngilizce Almanca, Fransızca, Rusya, Arapça ve Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerine de ihtiyaç duyulacaktır. Burada hangi branş öğretmenine ihtiyaç olacağı, öğrencilerin seçeceği derse bağlı olarak değişecektir.

Hazırlanan programda, Çocukların kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları, bu yeteneklerini geliştirebilecekleri belirtilmektedir. Bu durum, Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliğine olan ihtiyacı da artıracaktır. 

Bütün detaylar, program yayınlanınca netlik kazanacaktır 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.