'BU GIDALARI STOKLAYIN! 8 YIL BOZULMAYAN'.

'BU GIDALARI STOKLAYIN! 8 YIL BOZULMAYAN'.

'BU GIDALARI STOKLAYIN! 8 YIL BOZULMAYAN'.

Amerika Rusya savaşında nükleer saldırı konusunda Rus devlet televizyonu 'Gıda stoklayın' uyarısı yaptı
Amerika ve Rusya arasında çıkabilecek savaşta nükleer saldırı konusunda uyaran Rus devlet televizyonu halka 'Gıda stoklayın' uyarısı yaptı. Haberde ayrıca ABD'de paniğin daha büyük olduğu vurgulandı.

ABD ile Rusya arasında tırmanan krizin ardından Rusya Devlet Televizyonu halkı nükleer saldırı konusunda uyardı ve gıda stoklama tavsiyesinde bulundu. Haberde ayrıca ABD'de paniğin daha büyük olduğu vurgulandı.

Rusya devlet televizyonu Rossiya-24news haber kanalının sunucusu Alexey Kazakov, halka 3. dünya savaşı ve nükleer saldırı durumunda halka ne yapmaları gerektiğini anlattı.

SAVAŞ ÖNCESİ HALKA GIDA STOKLAMALARI TAVSİYE EDİLDİ

Suriye'de yükselen tansiyonun nükleer bir dünya savaşına dönme endişelerinin arttığı ülkede, devlet televizyonu savaş sırasında sığınaklara girdiklerinde yanlarına sekiz yıla kadar bozulmayan pirinç, üç yıla kadar bozulmayan yulaf ezmesi, bir yıla kadar bozulmadan saklanabilen siyah buğday ve vücudu radyasyona karşı koruyan iyot almalarını söyledi.

UZMAN, TEMİZ SU KONUSUNDA UYARDI

Skynews'e konuşan Eduard Khalilov isim bir Rus uzman ise, bu tür durumlarda suyun en önemli madde olduğunu söyleyerek, bir insanın yemeksiz iki üç hafta arası yaşayabileceğini ama susuz üç günden fazla yaşayamayacağını bu yüzden suyun en büyük öncelik olduğunu söyledi.

"ABD'DE PANİK DAHA BÜYÜK"

Rus devlet televizyonu ayrıca, Amerika'da paniğin çok daha yüksek olduğu ve Trump'ın seçilmesinden sonra ülkede sığınak yapımında büyük bit arış olduğunu söyledi.

Diğer tavsiyeler de şöyle oldu;

Kıyamet günü için saklanabilecek çok sayıda gıda bulunuyor ama öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey daha az şekerli gıda saklayıp olabildiğince çok su bulundurmak.

Pirinç sekiz yıla kadar bozulmadan kalabiliyor, yulaf ezmesi ise 3 ila 7 yıla kadar saklanabilir.

Ruslar’ın favorisi karabuğday ise sadece 1 yıl dayanabiliyor.

Konserve etlerle 5 yıla kadar idare edilebilirken konserve balık iki yılda fazla dayanmıyor.
Elbette süt (tercihen süt tozu), şeker ve tuz.

Ruslar geleneksel olarak makarna stoklamaya yatkın ama işin uzmanları bunun kesinlikle sığınaklarda bulundurulmaması gerektiğini belirtiyor.

Çikolatalar, tatlılar ve kreamalar geride bırakılmalı. Bunlar iyi bir enerji kaynağı fakat susuzluğa neden oldukları için su sıkıntısı olan zamanlar için hiçde iyi bir tercih değiller.

Bu tavsiyeleri saydıktan sonra haberde Amerika’daki panik halinin daha kötü olduğunu ve Trump’ın başkan seçilmesinin ardından sığınak yapımında patlama olduğunu belirtildi.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS PERSONEL ALIMLARI FACEBOOK SAYFAMIZI HEMEN BEĞENİN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.