Bu ilimizde Kamuya 3500 personel alınıyor Başvurular başladı

Bu ilimizde Kamuya 3500 personel alınıyor Başvurular başladı

Bu ilimizde Kamuya 3500 personel alınıyor Başvurular başladı

Trabzon’da 3500 kişinin iş başı yapacağı Toplum Yararı Projesi ile ilgili başvurular bugün start aldı. 3 Mart 2017 tarihi gece 00.00’a kadar devam edecek başvurular ile ilgili Trabzon İş Kur Müdürü Adnan Zengin bir açıklama yaparak, İş Kur’da yaşanan yoğunluğun, vatandaşta endişe yaratmaması gerektiğini ifade etti.

İlk başvuran ile son başvuru yapanın şansının aynı olduğunu önce veya sonra başvuru yapmanın bir avantaj sağlamayacağını belirten Zengin, ‘Trabzon İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 40 danışmanız ile birlikte Cuma günü gece 00.00’da kadar sistemimiz açık. Ve başvuruları hızlıca alıyoruz.

Vatandaşımız ‘Önce başvurursam işe yerleştirilme şansım yüksek’ gibi bir algıya kapılmasın. 27 Şubat 3 mart tarihleri arasında gerekirse yoğunluk olursa akşam saat 20.00’da kadar tüm ekibimizle çalışacağız. Tüm başvuruları alacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Başvurularda kimlik paylaşım sisteminde kayıtlı resmi adreslerini beyan etmeleri önemli bir husus. Başvuranlarımız buna önemli dikkat etsin.  Fakat binamızın fiziki şartları yoğunluğa zaman zaman cevap veremeyebilir.

Bunun için, vatandaşlarımızın www.iskur.gov.tr sitesinde de online olarak başvuru yapabilir. İlle de kuruma gelmek zorunda değildir.

 Cuma gününe kadar vakit vardır, vatandaşlarımız paniğe kapılmasın. Bu hafta başvurular alınarak, önümüzdeki hafta komisyonların huzurunda Noter aracılığı ile kura çekili yapılacaktır. Bu kura çekiminin ardından, kurada işe girmeye hak kazananlar arasında gerekli soruşturma ve araştırmalar yapılacaktır ve 15 Mart tarihinde 3500 kişi Trabzon’da fiziken işe başlayacaktır.  kurumumuz önünde ilk günlerde oluşan yoğunluğun sebebi kurum binasının fiziken çok yeterli olmayışındandır.

Fakat dediğimiz gibi gerek internet sitesinden gerekse belediyelerize müracaatlarla vatandaşımız İş Kur’a gelmeden de başvurusun yapabilir.

 Kuruma başvuru yapan ile internet başvurusu yapan veya belediyelerimize müracaat edenlerin hepsinin şansı aynıdır. Çünkü son gün tüm isimler bir havuzda toplanarak Noter ile kura çekimi yapılacaktır. Hiçbir ayrımcılık söz konusu olmayacaktır. Vatandaşımıza sabrından ve anlayışından ötürü şimdiden teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum