BU MESLEKLERE EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜYOR

BU MESLEKLERE EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜYOR

BU MESLEKLERE EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜYOR

Milyonlarca çalışan ne zaman emekli olacaksınız sorusuna net bir yanıt veremiyor. Bu noktada emeklilik yaşının kısalacağı konusunda önemli açıklamalar geldi. 

Emeklilik yaşı kapsamında yıpranma payı alan meslek grupları genişletiliyor. Buna göre artık polis ve askerlerin yanı sıra diğer meslek gruplarında da yıpranma payları olacak.

Özel sektörde tehlikeli işlerde çalışanlar için fiili hizmet zammı uygulanıyor. Buna göre çalışanlar mesleklerine göre yılda 90 güne kadar daha fazla prim kazanıyor.

Bu sayede 20 yıl çalışan bir sigortalı 25 yıl çalışmış gibi oluyor ve emeklilik hesabı buna göre yapılıyor. Başta sağlık çalışanları ve öğretmenler olmak üzere çeşitli meslek gruplarına farklı katsayılarda yıpranma oranları eklenecek. Böylelikle daha erken yaşta emekli olunabilecek.

Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili şunları kaydetmişti : “5 yıla 1 yıl yıpranma payı olarak, bir sözüm vardı. İnşallah 16 Nisan’dan hemen sonra biz bu düzenlemeyi yapmak suretiyle yıpranma konusunu süratle çözeceğiz. Konuyu bizzat takip edeceğim.” demişti.

EYT LİLER FACEBOOK GRUBUMUZA KATILIN TIKLAYIN

.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum