Bu Sistemle 456 BİN 547 KİŞİ EYT'DE EMEKLİ EDİLECEK! Maaşlar Yüzde 10 Eksik ödenecek!

Bu Sistemle 456 BİN 547 KİŞİ EYT'DE EMEKLİ EDİLECEK! Maaşlar Yüzde 10 Eksik ödenecek!

Bu Sistemle 456 BİN 547 KİŞİ EYT'DE EMEKLİ EDİLECEK! Maaşlar Yüzde 10 Eksik ödenecek!

EYT için Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Başkanvekili Vedat Bilgin'in görevlendirilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya verdiği önemi gösteriyor. 

KADRO ALAN TAŞERONDA %'LİK (20,30...) ZAM MI GELİYOR? SON DAKİKA GELİŞMESİ TIKLAYIN

Bu çerçevede atlan ilk adımlar sonrası şimdiden çözüm önerileri konuşulur oldu. En güçlü örnek ise halk arasında Finlandiya Modeli olarak bilinen sistem. Ancak bu konuda EYT için oluşturulacak kurulun başkanlığını yapacak olan Vedat Bilgin'in de ilk açıklamaları öne çıkıyor. 

EMEKLİLİĞE EKSİK HER AY İÇİN DAHA AZ MAAŞ ALINACAK

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar için gündemde olan ve sıkça konuşulan çözüm önerisi kısaca emekli olunamayan her yıl için daha az maaş ödenmesi. 

Bu çözüm önerisine geçmeden önce Sosyal Politikalar Başkanvekili Vedat Bilgin'in ilk eyt açıklaması dikkat çekiyor. Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlar için homojen bir yapı olmadığı ve herkesin farklı bir durumu olduğunu AÇIKLADI!

Bu çerçevede EYT konusunda tek bir çözüm modeli mi yoksa birkaç farklı seçenek mi sunulur, henüz net değil. Fakat getirilecek sistem aşağı yukarı bu olacak yani erken emekli edileceklerden daha düşük maaş bağlanması oalcak!

Finlandiya modeli olarak bilinen ve oldukça çok konuşulan öneride, emeklilik bekleyenlerin emekliliğe her eksik yıl veya her eksik ay için daha az maaş öngörülüyor. Bu miktar Yüze 10 a kadar çıkıyor. Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz

Bizi Facebooktan takip ediniz. Tıklayın

900 Bin işçi ve Taşeronun Maaş Artışını ilgilendiren çok önemli Açıklama tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum