BU ÜÇ BANKAYA BORCU OLANLAR DİKKAT!

BU ÜÇ BANKAYA BORCU OLANLAR DİKKAT!

BU ÜÇ BANKAYA BORCU OLANLAR DİKKAT!

Türkiye’nin önde gelen üç bankası 700 milyon TL değerindeki alacaklarını 32,5 milyon TL’ye sattı.

Türkiye’nin önde gelen bankalarından Yapı Kredi, Garanti ve Albaraka Türktakibe düşen 700 milyon TL değerindeki alacaklarını 32,5 milyon TL karşılığında 4 varlık yönetim şirketine sattı.

Bu bankalarda takibe düşmüş veya tasfiye edilmiş borçları olan müşterilerin bundan böyle bu borçlarının ödenmesi ve yapılandırılması konusunda Hayat Varlık Yönetim, Emir Varlık Yönetim, Sümer Varlık Yönetim ve Destek Varlık Yönetim ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Bankalara olan borcunu 2 yıldır ödemeyenler özellikle dikkat

Bu da şu anlama geliyor; borcu satılan kişinin muhatabı artık banka değil. Çok düşük rakamlara bu borçları satın alan varlık yönetim şirketlerinin bankalardan ayırt edici özelliği ise her türlü teklife açık olmaları.

Son 3 ay içinde Türkiye’nin önde gelen 6 bankası alacaklarını varlık yönetim şirketlerine satma kararı aldı. Bankaların son 3 ayda satışını yaptığı alacaklarının toplam tutarı ise 2 milyar liraya yaklaştı. 2 milyar liraya yakın alacak karşılığında bankaların kasasına giren para ise sadece 125 milyon liraoldu. Alacak satışı tarafında son 3 ay için ortaya çıkan tabloda bankaların feda ettikleri para ise 1 milyar 683 milyon lira ile dikkat çekti.

YAPI KREDİ 17 MİLYON TL’YE SATTI

Bu bankalar içerisinde Yapı Kredi, tasfiye halinde olan 307 milyon liralık alacağını 17.6 milyon liraya Hayat Varlık Yönetim ve Emir Varlık Yönetim’e satışını gerçekleştirdi.

GARANTİ BANKASI TAKİPTEKİ 229,3 MİLYON TL’LİK ALACAĞINI SATTI

Garanti Bankası ise takibe düşen 229,3 milyon TL’lik takipteki alacağını 13,37 milyon TL’ye Sümer Varlık Yönetim ve Destek Varlık Yönetim’e sattı.

Takipteki krediler porftöyü kredi kartı, bireysel destek kredisi, kredili mevduat, ticari kredi alacağı, çek hesabı, sigorta alacağı ve masraf hesabı türündeki tahsili gecikmiş alacaklardan oluşuyor.

ALBARAKA TÜRK 1,6 MİLYON TL’YE SATTI

Son olarak Albaraka Türk de 164,5 milyon liralık alacağını 1,6 milyon TL’ye Sümer Varlık Yönetim’e sattı.

Bankadan, konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bankamızın kanuni takip müşterilerine ilişkin 164.549.997,00 TRY tutarındaki nakdi alacakları 1.600.000,00 TRY’ye Sümer Varlık Yönetim A.Ş.’ne satılmıştır/temlik edilmiştir.”

KAYNAK MYNET

TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI ÜCRETSİZ CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 FACEBOOK KAMU PERSONELİ ALIMLARI RESMİ FACEBBOK SAYFAMIZI TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.