Bütçe görüşmelerine EYT damgası!

Bütçe görüşmelerine EYT damgası!

Bütçe görüşmelerine EYT damgası!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM'deki bütçe görüşmeleri kapsamında söz aldı. Kaplan, konuşmasında bütçeyi eleştirerek, "Değerli arkadaşlar, 2020 yılı bütçe görüşmeleri ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyeceğim ama diyemiyorum. Bu bütçede işçi yok.

Bu bütçede emekçi yok, çiftçi yok, üretici yok. Bu bütçede esnaf yok, memur yok, emekli yok. (CHP sıralarından alkışlar) Bu bütçede işsizler yok, gençler yok, kadınlar yok, engelliler yok. Bu bütçede emeklilikte yaşa takılanlar yok, taşeronlar yok. Bu bütçede Suriyeli mülteci sorununa bir çözüm yok. Bu bütçe de sadece saraya ve yandaşlarına hayırlı olacak gibi görünüyor.

Değerli arkadaşlar, bu bütçe, kepçeyle alıp kaşıkla dağıtanların bütçesi. Bu bütçe, yoksula zam bütçesi. Bu bütçe, vergide adaletsizliğin bütçesi.

Bu bütçe, asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan vatandaşın sırtına yük bütçesi. Bu bütçe, ülkede emeği, yoksulluğu, kadın cinayetlerini, açlığı, işsizlikten intihar eden vatandaşları görmeyenlerin bütçesi. Bu bütçede dar gelirliye zam var, vergi var; bu bütçede yandaşa bol bol kıyak var." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.