Bütçe Karşılayamıyor diyerek Kamudaki 100 Taşeronun İşine Son Verildi

Bütçe Karşılayamıyor diyerek Kamudaki 100 Taşeronun İşine Son Verildi

Bütçe Karşılayamıyor diyerek Kamudaki 100 Taşeronun İşine Son Verildi

Bazı belediyelerde ekonomik sıkıntılar nedeniyle maaşlarda gecikmeler yaşanıyordu. Fakat bu sefer malesef işten çıkarma da söz konusu oldu.

Yaklaşık 100 kadar taşeron işçi işten çıkarıldı.

Bolu Belediyesi'nde bugün itibariyle son dönemde işe alındığı öne sürülen 97 işçi işten çıkarıldı. İşçiler, iddiaya göre sabah işe geldikten sonra öğle saatlerine kadar çalıştırıldı. Öğle saatlerinde de 97 işçiye işten çıkarıldıkları haber verildi. İşten çıkarıldıklarını haber alan bazı işçiler, gözyaşı döküp fenalaştı.

ÇALIŞTIĞI SIRADA İŞTEN ÇIKARILDIĞINI ÖĞRENDİ


Bolu Belediyesi binasında asılı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk pankartlarının iplerini bağlamak için çatıya çıkarılan 2 çocuk babası engelli Barış Y. de çatıda bulunduğu sırada telefonla işten çıkarıldığını öğrendi. Barış Y., aldığı haberin şokuyla bulunduğu çatıdan atlayacağını söyleyerek intihar girişiminde bulundu.


BÜTÇE BUNU KARŞILAYAMAZ HALE GELMİŞ'

Barış Y., daha sonra makam odasında Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ile bir araya geldi. Başkan Özcan, adaylığı döneminde 19 Aralık tarihinden itibaren hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağını noter tasdikli taahhüt verdiğini hatırlatarak, "Bizi çok üzen bir hadiseydi. Barış'ı yıllardır tanıyorum. Barış'la konuştuk. Gerekçelerini anlattım. Biz böyle şeyler arzu etmeyiz ama işçi arkadaşlara, '19 Aralık itibariyle kimseyi işten çıkarmayacağım' dedim. Bu tasarruflar 19 Aralık'tan sonraki, Ocak-Şubat ayında arkadaşlarımız işe alınmış. Ama öyle bir noktaya gelmiş ki, bütçe bunu karşılayamaz hale gelmiş. Yoksa kimsenin ekmeğiyle oynama derdinde olmadığımızı hep söyledik. Zaman içerisinde bu arkadaşlarımızın bir kısmı yeniden başlayabilir. Bütçe imkanlarına göre hareket edeceğimizi de söyledik. Bolu'da ihtiyaç sahibi olan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama hizmetin gereği olarak da bazı işlemleri yapmamız gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.