Bütün kaçaklara imar affı geliyor!

Bütün kaçaklara imar affı geliyor!

Bütün kaçaklara imar affı geliyor!

Bütün kaçaklara imar affı geliyor!
Türkiye genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar, kaçak çıkılan katlar için af getirileceği öne sürüldü. İlgili bürokratlar bunun af değil vatandaşla barış olduğunu savundu
 Bütün kaçaklara imar affı geliyor!

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre, bakanlıkların afetlere karşı alınacak önlemlere ilişkin bürokratlara yaptırdığı mevzuat çalışması kapsamında kaçak yapıları yasallaştıracak bir düzenleme gündemde. Çalışma kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla 30 Eylül 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvurulması gerekecek. İlgili bakanlıklar tarafından yapılan ortak çalışmalar sonrası afet risklerine karşı ortaya çıkan formül ise şöyle: "Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla 30 Eylül 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine” başvurulması gerekecek. Bu başvuru için son tarih 31 Aralık 2018 olarak tarihi belirlenirken, hükümet bu tarihi 1 yıl uzatma yetkisine sahip olacak. Bu başvuru sırasında vatandaş, arsa emlak değeri ile yapı maliyetinin toplamı üzerinde yüzde 3 kayıt bedeli ödeyecek. Bunun sonucunda kendisine yapı kayıt belgesi verilecek. Bu belgeyi alan binalar için varsa yıkım kararı duracak. Elektrik, su, doğalgaz bağlanabilecek. Varsa cezaları iptal edilecek.”

Bu kesinlikle bir af
Konuyla ilgili bilgi veren bürokratlar, bunun bir imar affı değil vatandaşla barış olduğunu belirtti. Yapı belgesinin sadece bir kayıt anlamına geldiğini, afet dönüşümlerinde yürürlükteki imar planlarının ve yasal mevzuatın uygulanmaya devam edeceğini anlattı. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu ise, imar affının kaçak yapılaşmayı artırarak can kaybına neden olacağı uyarısı yaptı. Kıyıların, yeşilin, doğanın da yağmalanmasının önünü açacak düzenlemeden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Muhcu, "Önümüzde üç seçim var. İktidar hem vatandaştan oy toplamak hem de seçim harcamalarına kaynak yaratmak için 1983’te Özal’ın yaptığı imar affını geri getirmek istiyor. Bu kesinlikle bir af" diye konuştu. 

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 FACEBOOK KAMU PERSONELİ ALIMLARI RESMİ FACEBBOK SAYFAMIZI TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.