Büyük müjde! Kadro geliyo

Büyük müjde! Kadro geliyo

Büyük müjde! Kadro geliyo


Taşeron kadro son dakika haberleri Ankara'dan gelmeye devam ediyor. Taşeron kadro yasasının detayları netleşiyor. Son Bakanlar Kurulu toplantısında 750 bin taşeron işçi de masaya yatırıldı. Konuyla ilgili 3 alternatif üzerine yoğunlaşılırken son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Taşeron işçi son dakika kadro haberleri ve gelişmeler gelmeye devam ediyor. 2017 yılında 750 bin taşeron işçinin kadroya alınması masada. Hükümetin seçimlerde vaat ettiği 750 bin taşeron çalışanın kadroya alınmasıyla ilgili çalışmada yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında ele aldığı önemli gündem maddelerinden birini, taşeron sorununun çözümü oluşturdu. Henüz net bir karar çıkmasa da bakanlar üç alternatif üzerinde yoğunlaştı. Ancak son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek. 

Taşeron işçi son dakika kadro haberleri

Posta'nın haberine göre, ilk seçenek, kamuda, asıl işleri yapanların kadroya alınması. Bu olursa yardımcı işlerde taşeronluk sürecek. İkinci seçenek taşeron çalışanlara, özel statülü bir sözleşme yapılması. Bakanların çoğunun fikir birliğinde olduğu üçüncü seçenek ise taşeron çalışanın 2017'de hayata geçecek olan Kamu Personel Rejimi'ne dahil edilmesi. Bu gerçekleşirse kamuda performans değerlendirme sistemi olacak.

'2017'DE ÇÖZERSEK 41 KERE MAAŞALLAH'

Bakanlar Kurulu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmalar olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “1 Ocak itibarıyla kıdem tazminatına geçilecek diye bir düzenleme yok. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmalar var. 41 yıllık bir konu. 2017'de çözebilirsek, 41 kere maşallah demeyi arzu ediyoruz” diye konuştu. 

TAŞERON KADRODA KADEMELİ GEÇİŞ SİSTEMİ OLACAK

1 Kasım 2015'ten önce işe girenlerin düzenlemeden yararlanacağı yer alsa da bu tarihten sonra işe girenlerinde kamuya alınabileceği bir yapı oluşturulacak. Kademeli bir kadroya geçiş sistemi olacak. Taşeron çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Eğer bizim üzerinde çalıştığımız sistem olursa 1 Kasım veya 5 Kasım olmayacak. İlk önce 1 Kasım öncesindekiler kadroya alınacak. Sonrasında diğerleri. Bunun için kamu kuruluşlarının talepte bulunması gerekiyor. Örneğin sağlık Bakanlığı 10 bin ilave personel talep ettiğinde 1 Kasım sonrasında işe başlayanlar içerisinden bu kadar kişiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek" dedi.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANCAKLAR

Merakla beklenen Taşeron İşçi Kadroları ile ilgili olarak hükümetin kamu çalışanları kanununda devrim gibi bir değişiklik yapacağı bu anlamda “devlet memurluğu” kavramını baştan aşağı değiştireceği ifade ediliyor.  Muhalefetle görüşmeleri sonrasında muhalefet partileri ile anlaşması durumunda, 657 sayılı kanununda çok kapsamlı bir değişikliğe gideceği öğrenildi. Bu değişiklik ile  “devlet memuru” kavramı yerine “kamu çalışanı” kavramını getirilirken, memurlar, işçiler, sözleşmeliler, kadro karşılığı sözleşmeliler “kamu çalışanı” adı altında tek bir statüde toplanacaklar.

3 BİN 500 TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINDI

Kadroya geçişler ile ilgili kamu kurumdan ilk kadroya geçiş gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçi törenle kadroya alındı. Törene Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alım töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar’ın katılımıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştii

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum