BYLOCK KULLANAN ASKERLER GÖREVE İADE EDİLDİ

BYLOCK KULLANAN ASKERLER GÖREVE İADE EDİLDİ

BYLOCK KULLANAN ASKERLER GÖREVE İADE EDİLDİ

Muammer Başkan

Manisa'da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, FETÖ soruşturmalarında geçen bir yılda, general ve albayların da aralarında olduğu çeşitli rütbelerde 82 asker gözaltına alındı. Bunların arasında, 15 Temmuz gecesi İzmir'in Gümüldür İlçesi'nden ayrılarak kentteki Batı Kışlaya gelerek askerleri silahlandıran ve sözde darbe emrini uygulamak isteyen Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile Merkez Komutanı Albay Murat Yıldız da vardı. 82 askerden 48'i tutuklanırken 29 asker adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DİLEKÇEYLE ORTAYA ÇIKTI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvuran Jandarma Üsteğmen Muhammed T., FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, bir süre sonra göreve iade edildiğini, yakın zamanda tayin nedeniyle Doğu veya Güneydoğu bölgelerindeki illerden birine gideceğini, el konulan silahının ve eşyalarının kendisine iadesini istedi.

BYLOCK'ÇU ASKERLER VAR

Savcılık, diğer kişilerin durumunu araştırdığında büyük şok yaşandı. FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrolle serbest kalan 29 askerden üsteğmen Muhammed T.'nin de aralarında bulunduğu 10'u Jandarma ve 6'sı Kara Kuvvetleri'nde görevli 16 askerin, "savcılığa görüş sorulmadan ve bilgi verilmeden" göreve iade edildiği, bunlardan uzman çavuş Ö.A.'nın ise ByLock'çu olduğu ortaya çıktı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Savcılık tarafından örgütle bir bağlantısı olmadığı gerekçesiyle hakkında takipsizlik kararı verilen Yüzbaşı Engin Tufan'ın ise göreve iade edilmediği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, yaşananların sorumlularının ortaya çıkarılması için Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile irtibata geçti. Bu arada, başka illerde de benzer göreve başlatılan askerler olduğu öğrenildi.

İŞTE GÖREVE BAŞLAYAN FETÖ'CÜLERİN LİSTESİ

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda görevli B.H. ve H.H. İl Jandarma Komutanlığında görevli H.M.A. - A.C. - S.K. - H.A. - K.D. - Y.A. - E.K. - Ö.A. 1.Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli M.T - Y.Y. - S.K. - M.T. - E.D. - M.A.akşam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.