Çalışma Bakanı: EYT'de 3-4 Model Üzerinde Çalışıyoruz

Çalışma Bakanı: EYT'de 3-4 Model Üzerinde Çalışıyoruz

Çalışma Bakanı: EYT'de 3-4 Model Üzerinde Çalışıyoruz

Emeklilikte yaşa takılanlar Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu'nun hazırlayacağı raporu beklerken, hükümet cephesinden emeklilik sisteminde topyekün bir revizyona gidileceğinin işaretleri geliyor.

AK PARTİ'nin Kızılcahamam kampından yansıyan açıklamalarla AK PARTİ Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un aynı günlere denk gelen açıklamaları bu hazırlığa işaret olarak yorumlanıyor.

KURTULMUŞ: EMEKLİLİK YAPISI REVİZE EDİLECEK

Kurtulmuş, 7 Ekim 2019'da Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "Mevcut birtakım haklar meselesi ayrı ama sonuçta emeklilik sisteminin gözden geçirilmesi ve Türkiye'nin artık taşıyamadığı bu emeklilik yapısının yeniden belki de revize edileceği bir sisteme doğru geçilmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz." demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un, AK PARTİ'nin Kızılcahamam kampında yaptığı yeni açıklamalar da bugün basına yansıdı.

SELÇUK: 3-4 MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Habertürk'ün haberine göre, Bakan Albayrak, yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Çalışma Bakanı Selçuk da 3-4 model üzerinde çalıştıklarını söyledi, ancak bu modellere ilişkin ayrıntı vermedi.

Yeni emeklilik sistemine ilişkin çalışmanın önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK

Türkiye'de SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur ayaklarından oluşan mevcut sosyal güvenlik sisteminin yanı sıra bir de bireysel emeklilik sistemi var. Ancak üzerinden yıllar geçmesine rağmen BES'ten istenen verim alınabilmiş değil.

Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni ekonomik program ile bu sistemlerin yanına bir de tamamlayıcı emeklilik sistemini (TES) koymayı planladığı biliniyor. Bakan Albayrak'ın açıklamalarına göre, TES, sosyal tarafların mutabakatıyla hayata geçirilecek. Albayrak, sistemin yılda 60 ila 100 milyar lira büyüklük sağlayacak bir sistem olacağını da söyledi.

Sisteminin ayrıntıları tam olarak açıklanmadı, ancak uzmanların ilk görüşü TES'te birikecek paranın yine vatandaşa dönmeyeceği yönünde...

'DEVLET KENDİNE KAYNAK YARATMA PEŞİNDE'

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, görünüşe göre bireysel emeklilik sisteminden çıkmanın daha zor hale getirileceğini belirterek, "Aslında şunu demek istiyorlar. 'Biz çalışanların maaşlarından bir miktar daha kesinti yapacağız.' Yılda 60-100 milyar biriktirmek istiyorlarsa belki şu anda yüzde 3 olan kesinti oranını da biraz artıracaklar. Öyle görünüyor ki hükümetin derdi vatandaşın sorunlarını çözmekten ziyade 'Bizim de derdimiz var, biz de ekonomik olarak zor durumdayız' diyerek, vatandaştan ne alabileceklerinin derdine düşecekler, diye ben anladım. '60-100 milyar vatandaşa harcayacağız' demiyor Sayın Bakan, 'Fonda biriktireceğiz' diyor. Şu anda hükümet, devletin giderlerini karşılamak üzere fon oluşturma derdinde" dedi.

Kamu ve belediye taşeronları 2020 yılı zam oranı belli oldu  tıklayınız

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> TIKLAYINIZ

RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZ -->> TIKLAYIN

TWİTTERDEN TAKİPTE KAL >> TIKLAYIN

KAMU PERSONELİ ALIMI FACEBOOK GRUBU >> TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum