Çalışma Bakanı Kamuya Alım Hakkında Açıklama Yaptı

Çalışma Bakanı Kamuya Alım Hakkında Açıklama Yaptı

Çalışma Bakanı Kamuya Alım Hakkında Açıklama Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu TRT Haber gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamu Personel Rejimi ile ilgili çalışmalar, Kamuya personel alımı durdu mu, taşeronlar için son durum nedir hepsi hakkında açıklama yaptı.

Bakan Müezzinoğlu kamu personeli rejimi hakkında ki açıklamalarında "bir çok kesim ya ideolojik duruyor ya da benim kazanımım ne diyor. Türkiye'nin kamu personelinde ciddi hantal bir yapısı oluşmuş. Yaklaşık 4 milyon kamu adına çalışan insan var ve bohçanın her yeri yamalı. Performans, kalite, liyakat terfi nedir bunlarda reel ölçülü bir yapıyı millete kazandıramazsak hedeflerimize ulaşamayız. Güçlü bir reform bunun içinde güçlü bir irade gerekiyor. Temel sorunlardan biri olan bunu gündemden çıkarmak istiyoruz. Hep ayak bağlarımızla bizi zorlayan sorunlarla uğraşıyoruz."

Bakan Müezzinoğlu Taşeronlarla ilgili gelen soruyu cevapladı. Bakan: "Taşeronla ilgili de önümüzdeki süreçte Başbakan'a bir çalışma götüreceğiz. Geleceğe güven veren bir yapıyı kurmak istiyoruz." dedi.

Müezzinoğlu kamuya alımlar durduruldumu sorusuna: "Kamuda alım hiçbir zaman durmaz ama pasif memurları değerlendirmemiz gerekiyor. 2017'de hangi bakanlığın ne kadar ihtiyacı var reelize ediyoruz. Pasif durumda olan personel var. Pasif durması devlet ve millet adına yazık. Nasıl değerlendiririz bakmamız gerekiyor. Bir süre el frenini çekiyoruz. Bakanlıklardaki pasif memurları değerlendireceğiz. Daha çok alımlar, Milli Eğitim, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı olacak. Önümüzdeki dönemlerde kamuya alımda cimri olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.