Çalışma Bakanı Selçuk'tan Toplu Sözleşme Konuşması ve Memurlara Zam Açıklaması

Çalışma Bakanı Selçuk'tan Toplu Sözleşme Konuşması ve Memurlara Zam Açıklaması

Çalışma Bakanı Selçuk'tan Toplu Sözleşme Konuşması ve Memurlara Zam Açıklaması

Milyonlarca kamu personelinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Memur Sen Konfederasyonu ile Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrası memurların mali ve sosyal hakları belirlenecek. 

Memur tarafından gelen ilk teklif 200 TL taban aylığıa seyyanen zam ile birlikte 2020 için yüzde 8+7 zam ve yüzde 3 refah payı, 2021 için yüzde 6+6 zam ve yüzde 2 refah payı talep edilmişti. 

Bu tekliflerin ve ön görüşmelerin ardından toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı yapıldı. Toplantı kapsamında Çalışma Bakanı Selçuk açılış konuşması yaparak görüşme sürecine dair açıklamalarda bulundu. 


 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Konuşmasının satır başları. 
5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini de bu ay içinde . Kamu görevlilerimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olacak şekilde tamamlayacağız. Katılımcı yönetimin daha da gelişmesi adına; Sosyal taraflarla istişare mekanizmalarını sadece toplu sözleşme süreçleriyle sınırlı tutmayacağız. Demokrasi, temel hak ve hürriyetler, güçlü sivil toplum ve gelişmiş bir sosyal diyalog için; Sendikal faaliyetlerin ve işlevlerin desteklenmesi, bizim her zaman savunduğumuz temel yaklaşımlarımızdan biri oldu. AK Parti Hükümetleri olarak, yaptığımız yasal düzenlemelerle, Sizlerin de destek ve talepleri doğrultusunda, kamu görevlileri lehine pek çok adım attık.

Baklan Selçuk konuşmasında ayrıca AK Parti döneminde atılan adımları değerlendirerek şu açıklamada bulundu. 

Bugün itibariyle başlatmış olduğumuz 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri de, Bu başarı sürecinin inşallah en güzel şekilde devam edeceğimize inanıyorum. Malumunuz, Toplu Sözleşme Görüşmeleri, karşılıklı diyaloga ve uzlaşma arayışına dayalı dinamik bir süreç.

İşte bugün bu masada başlattığımız 5. Dönem Toplu Sözleşme müzakerelerinde de hem kamu görevlilerinin genelini hem de 11 hizmet kolunu ilgilendiren mali ve sosyal hakları konfederasyonlarımız, sendikalarımız ve ilgili kurum ve kuruluşlarımız ile beraber değerlendireceğiz. Bu süreçte tüm tarafların konulara mali ve sosyal haklar çerçevesinden ayrılmadan ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bütüncül bir bakışla yaklaşmalarını çok önemsiyoruz. Toplu Sözleşme müzakarelerinin yasa gereği Ağustos ayı içinde tamamlanması gerektiğinden, .Görüşme sürecinin etkili, verimli ve sonuç odaklı şekilde yürütülmesine tarafların önem vermesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.