Çalışma Bakanı'ndan bomba itiraf! Duyanlar şaştı kaldı...

Çalışma Bakanı'ndan bomba itiraf! Duyanlar şaştı kaldı...

Çalışma Bakanı'ndan bomba itiraf! Duyanlar şaştı kaldı...

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Tarafından düzenlenen "Türkiye İhracat Haftası" programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Bakan Sarıeroğlu, KPSS ile ilgili itirafta bulundu.

Bakan Sarıeroğlu sözlerine, "Türkiye'de bir KPSS gerçeği maalesef var.” Diyerek başladı ve sistemi eleştirerek itirafta bulundu. 

Programda bir konuşma yapan Bakan Sarıeroğlu,

"Türkiye'de bir KPSS gerçeği maalesef var. Ben hayatında KPSS'ye girmemiş birisiyim. Maalesef şu anda gençlerimiz eğitimlerinden sonra bir iki sene boyunca evlerinde sınava hazırlanan ve ailelerinde hayatını buna göre düzenlediği kötü bir durumla karşı karşıyayız.

Gençlerimizi bu durumun içinden hep birlikte çıkarmamız gerekiyor. Ülkemizin işçiye de, çiftçiye de ihtiyacı var, mühendislerimizin de fabrikalarda çalışmasına ihtiyacımız var.

Her alanda gençlere ihtiyacımız var. Ama gençlerimizin tamamı kamuda çalışmak gibi bir hedef önüne koymuş durumda. Bu durumdan gençlerimizi hep birlikte çıkarmamız gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı daha etkili şekilde yürüteceğiz.

Önümüzdeki dönemde Türkiye açısından en büyük risk olarak görüyorum. Ancak bu genç iş gücümüzden alacağımız enerji ile biz güçlü adımlar atabiliriz diye düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.