Çalışma Bakanının taşerona kadro açıklaması kafaları karıştırdı

Çalışma Bakanının taşerona kadro açıklaması kafaları karıştırdı

Çalışma Bakanının taşerona kadro açıklaması kafaları karıştırdı

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı televizyon programında taşerona kadro sorusuna cevap verdi. Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilere kadro düzenlemesini kamu personel reformu ile birlikte bir bütün halinde ele alacaklarını söyledi.

Müezzinoğlu, taşeron işçilerin beklediği müjdeli haberi yine veremedi. Kamu personelinin tamamına yönelik bir reforma ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, bunu yapabilirlerse hizmet alanını yani taşeronu da dahil edeceklerini ve toplu çözüm yolu bulabileceklerini ifade etti. Konuyu toplu olarak masaya yatıracaklarını söyleyen Müezzinoğlu, çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, hükümet kurulduktan sonra yaptığı açıklamada taşerona kadro sorununun 2016 yılı sonuna kadar çözüleceğini açıklamıştı. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise taşeron işçilere kadro tasarısının yüzde 99 oranında tamamlandığını ve küçük detaylar kaldığını belirtmişti. Bu açıklamalarla umutlanan taşeron işçiler Bakan Müezzinoğlu’nun son açıklamaları ile hayal kırıklığı yaşadı. Şimdi herkesin merak ettiği konu, taşerona kadro düzenlemesi ne zaman bitecek? Düzenleme sil baştan mı yapılacak.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taşeron işçilerin tamamını kadroya alıyoruz açıklamasıyla büyük sevinç yaşayan 700 bin civarındaki taşeron işçiler hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyorlar. Memurlarahaber olarak görüşümüz kadronun ilk genel seçime kadar sürümcede olacağı ama seçim öncesi 700 bin taşeronun kadroya alınacağı yönündedir. Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.