Çalışma Bakanlığına 145 kişi alınacak!

Çalışma Bakanlığına 145 kişi alınacak!

Çalışma Bakanlığına 145 kişi alınacak!

Uluslararası işgücüne ilişkin politikaların belirlenmesi, uygulanması, izlenmesi ile yabancılara verilecek çalışma izni ve çalışma izni muafiyetlerine dair iş ve işlemlerde izlenecek usul ve esasları, yetki ve sorumlulukları ve uluslararası işgücü alanındaki hak ve yükümlülükleri düzenlemek amacıyla Hükümet tarafından hazırlanan “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı” Meclis Başkanlığına sunuldu.

Memurunyer.com'da yer alan habere göre, Kanun Tasarısı ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teşkilatında ana hizmet birimi olarak Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü kurulmakta ve bu kapsamda Bakanlığa çeşitli unvanlarda toplam 145 adet kadro ihdas ediliyor.

YENİ BİR GENEL MÜDÜRLÜK KURULUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının göç politikalarının oluşturulması sürecinde etkin çalışması gerekeceğinden hareketle; görev, sorumluluk ve temsil görevlerini uygulayacak uzmanlaşmış bir birim oluşturulması yoluna gidiliyor.

Bu doğrultuda oluşturulan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez teşkilatında ana hizmet birimleri arasında yer alacak. Ayrıca, Bakanlığın mevcut kadrolarına ilave olarak, çeşitli unvanlarda toplam 145 adet kadro ihdas ediliyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.