Çalışma Bakanlığı'ndan Taşeron Zammı Açıklaması Geldi mi?

Çalışma Bakanlığı'ndan Taşeron Zammı Açıklaması Geldi mi?

Çalışma Bakanlığı'ndan Taşeron Zammı Açıklaması Geldi mi?

Taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesi kapsamındaki maaş zammı ne kadar olacak? Kadroya geçen taşeron işçilerin en çok merak ettiği konu bu günlerde...

Türk-İş' yaptığı maaş talebi konusu gündeme geldikten itibaren, taşeron işçiler de bu beklentilerinin karşılanmasını beklemeye başladılar.

Peki Çalışma Bakanlığı bu konuda nasıl bir açıklama yaptı? 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI 'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI GELDİ Mİ?

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı ama taşeron işçilerin maaş zammı ve toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili Çalışma Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi.

TÜRK İŞ'İN MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI NEYDİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020 döneminde alacağı zam oranının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleriyle ilgili bir araya geldi. 

Türk-İş tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü aylar için +3 puan refah payı talep etti.. 

ERGÜN ATALAY NE DEMİŞTİ?

Türk-İş Başkanından Ergün Atalay'dan kamu işçileri toplu sözleşmesi açıklamasında bulunmuştu. Nisan ayında yaptığı açıklamada Atalay 'Enflasyonun altında bir rakam mümkün değil.' demişti.Atalay 'Vergi ile ilgili sıkıntımız var, işyerlerinde farklı ücret alan işçiler var, kadro alamayan taşeron işçiler ve taşeronda kadroya geçip 4+4 zam alan işçilerin durumları var.

Bunun gibi birçok konu toplu sözleşme masasında gündeme gelecek. İşçinin başını aşağı düşürecek hiçbir konuya imza atmayız.' ifadelerini kullanmıştı Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın önceki açıklamalarında ifade ettiği ve taşeron şirketlerden kamuda genel idarelere geçen 4/D'li sürekli işçilerin gerek Meclis Başkanlığı'na onbinlerce dilekçe ile başvurdukları gerekse de meydanlarda ve sosyal medyada sık sık dile getirdikleri kamu işçileri toplu sözleşmesine kendilerinin de dahil edilmesi yaklaşık yüzbinlerce işçiyi doğrudan ilgilendiriyor.

Taşeron şirketlerden 4/D sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler YHK toplu sözleşme hükümlerine göre ücret alıyorlar ve buradaki 2020 yılı sonlarına kadar alacakları zam oranı yıllık yüzde 4+4 şeklinde düzenlenmiş ve TÜİK'in geçen yıl açıkladığı %26'lık enflasyonun çok gerisinde kalmıştı.

Özlük ve mali haklarında da kamuda kendileri gibi çalışan diğer işçilerden farklı hükümlere tabi olan işçiler bu yıl yapılacak TİS görüşmelerinde kendilerinin de kamu işçileri TİS hükümlerine dahil edilmesini bekliyorlar.

Kamu işçileri toplu sözleşmesi 2019 ve 2020 yılları için yapılacak. Şayet kadroya geçen işçiler bu yapılacak olan TİS'e dahil edilmezler ve farklı bir düzenleme yapılmaz ise TİS umutları 2021 yılına ertelenmiş olacak.

Aileleri ile birlikle milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu görüşmelerden işçiler müjdeli haber bekliyorlar.Seyyanen zam: tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına gelmektedir.Yani belli bir çalışan grubuna %lik zam değil, eşit zam yapılmasıdır. %lik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır.

Seyyanen zamda ise zam atıyorum 50 tl ise, herkesin maaşı o kadar artar. Bu açıdan seyyanen zam, düşük maaşlı çalışan için faydalıdır 

13 Günlük Tediyelerin Ödenme Tarihleri Belli Oldu 2019 Tediye Ödemeleri İÇİN TIKLAYINIZ

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI TAŞERON SAYFASI --->> TIKLAYINIZ

TÜRKİYE'NİN EN AKTİF TAŞERON GRUBU --->> TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.