ÇALIŞMA HAYATINDAKİ BABALAR İÇİN MÜJDELİ HABER

ÇALIŞMA HAYATINDAKİ BABALAR İÇİN MÜJDELİ HABER

ÇALIŞMA HAYATINDAKİ BABALAR İÇİN MÜJDELİ HABER

Çocuğu olan aileler, son dönemde hayata geçirilen düzenlemelerle önemli haklara kavuştu. Bu haklardan biri de kısmi çalışma. Torba yasa ile yürürlüğe giren ve çıkartılan yönetmelikle detayları netleşen uygulama, hem annelerin hem de babaların yüzünü güldürdü. Buna göre; anne ya da baba, çocukları okul yaşına gelinceye (66 aylık oluncaya) kadar 'part time' çalışabilecek

1 AY ÖNCE BİLDİRİMYani okul çağma gelinceye kadar kısmi çalışma hakkı sadece kadınlara değil, erkeklere de tanınmış durumda. Bu hakkın kullanılabilmesi için tek şart ise annenin de babanın da çalışması. Bu haktan^ faydalanmak için çalışanın kısmi çalışma talebini 1 ay önceden işverene yazılı olarak bildirilmesi yeterli, işçi yarı zamanlı çalışma talebi nedeniyle işten çıkartılamayacak.

3 GÜN İŞ 3 GÜN İZİNİşveren, babanın talebin karşılandığını yazılı olarak bildirecek. İşveren süresi içinde cevap vermezse, talep geçerlilik kazanacak. Maaş çalışılan süreye orantılı olarak ödenecek. Kısmi süreli çalışmaya başlayan işçi, aynı çocuk için bir daha bu haktan faydalanmamak üzere tam süreli çalışmaya dönebilecek. Baba yarım gün yerine 3 gün izin yapıp 3 gün çalışabilecek.

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam ediniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.