Ceviz kabuğu suyu ile zayıflayın!

Ceviz kabuğu suyu ile zayıflayın!

Ceviz kabuğu suyu ile zayıflayın!

Ceviz kabuğu suyu ile zayıflayın! Araştırmalardan yola çıkarak cevizin en bilinen özelliği kötü kolesterolü düşürmesidir. Kalp damar rahatsızlıklarının önlediği de bilinmektedir. İçeriğindeki omega 3 yağ asitleri, E vitamini, damar temizliğini sağlayan etken maddeler, uzun süre tok kalmayı sağlayan gama­tokoferol cevizi bu kadar faydalı bir yiyecek yapıyor.

Bugün cevizin bu faydalarının yanında 'ceviz zayıflatır mı?' sorusuna da cevap vereceğiz.

Ceviz ülkemizde yaygın olarak yetiştirilen, ağaçta yetişen kabuklu bir mevyedir. Tatlılarımızda, pastalarımızda, çerez olarak tükettiğimiz, ilaç sanayisinde, plastik ve kauçuk endüstrisinde, parfüm sanayisinde ve daha bir çok yerde kullandığımız cevizin faydaları saymakla bitmez. İçerisinde protein, lif, Omega 3, Omega 6 yağ asitlerini barındırırken kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor, bakır, selenyum, manganez minerallerini ve A, B1, B2, B6, C vitaminlerini bulundurmasından dolayı insan yaşamındaki önemi büyüktür.

Peki bu kadar çok faydası olan mevyenin kabuğunun hiç faydası olmaz mı? Ceviz ve kabuğu da çok eski zamanlardan bugünlere kadar çeşitli hastalıklarında tedavileri için ilaç yapımında kullanılmıştır. Ceviz kabuğu hem bazı hastalıkların tedavisinde ilaç gibi kullanılırken saç, tırnak ve cilt bakımı için tam bir kozmetik üründür. Cevizin kuru dış kabuğunun çay demler gibi demlenip içilmesi soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Bağısaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de aynı karışım (kuru veya taze ceviz kabuğu) günde iki fincan içilerek tedavi edilebilir.

Şeker hastalığı, vücutta D vitamini eksikliğinden oluşan raşitizm hastallığı için de  10-15 adet ceviz kabuğunun su ile kaynatıp içilmesi faydalıdır. Taze (Yeşil) ceviz kabuğu suyu çıkarılarak sivilceli cilt üzerine sürülmesi sivilcelerin ve cilt lekelerinin geçmesine yardımcı olur. Ceviz kabuklarını ( Kuru veya yaş ) kaynayan suyun içerisine atıp 10 dakika kaynattıktan sonra saçlarımızı yıkadığımızda saç dökülmelerimiz duracaktır. Saçlarımız eski parlaklığına kavuşacak ve yıpranmış saçlarımız kuvvetlenecektir. Saçlarımız kepeklerden arınmış olacaktır. Saçlarımızı bu şekilde hazırladığımız su ile hergün yıkamaya devam edersek varsa saçlardaki beyazlarımızda azalma görebiliriz. Cevizin yeşil kabuğunun suyu ile yapacağımız kürde saçlar için oldukça faydalıdır. Saça koyu kahverengi bir renk verirken saçların parlaklığını artırır. Ceviz kabuğu suyunu ayak ve el tırnak bakımlarımda da kulanabiliriz. İncelen, kırılan tırnaklara ceviz kabuğu suyu sürülmesi, tırnakların güçlenmesini ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Ceviz zayıflatır mı?

5 gramlık 1 ceviz yaklaşık 30 kaloridir. Ara öğünlerde 1 ceviz ile yanına bir kaç farklı kuru yemiş tüketmek sağlıklı bir beslenme olacaktır. Tokluk süresini uzatacağından uzun bir süre canımız yemek yemek istemeyecektir. Bu yönüyle ceviz sağlıklı besinler arasında olup aynı zamanda zayıflatmaya yardımcı bir besindir. Ceviz suyu hakkında da aynısını söylemek mümkündür. Öncelikle karın şişliğinden kurtulacaksınız. Sonrada ceviz kabuğu ile yapacağınız kür; 1 hafta gibi sürede 3 kilo vermenizi sağlayacaktır.

Ahmet Maranki Ceviz Kabuğu Suyu Kürü

6 ceviz kabuğunun altına ve üstüne küçük delikler açarak 1 litre suyun içine atın. İçerisine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. 15 dakika kadar kaynatın. Bu karışımı sabah ve akşam aç karnına 1 bardak için. Ceviz suyunu içerken tencereden 1 ceviz yiyin. Uygulama 2: Akşam yatmadan 1 ceviz kırıp içini 1 su bardağın içine atın. (sadece kabuğu atılmayacak) Sabah kalktığınızda aç karnına suyunu için. Uygulama 3: Geceden, büyük bir bardak suyun içerisinde bir tam cevizi ekleyin. Sabaha kadar bekletin. Sabah, dişlerinizi fırçaladıktan sonra ceviz suyunu oturarak ve yudum yudum için. Cevizleri iyice çiğneyerek yeyin. Ardından her zamanki gibi sağlıklı besinlerden oluşan kahvaltınızı yapın.

Ceviz suyunu ne kadar kullanmak gerekir?

İlk kullanımda bile ceviz suyunun faydalarını hissedeceksiniz. Eğer amacınız kilo vermek veya sağlıklı yaşamaksa, her gün ceviz suyu içmenizi tavsiye ediyoruz. İstediğiniz kiloya inene kadar ceviz suyunu kullanabilirsiniz.

Ceviz suyunun faydaları nelerdir?

Daha uzun süre tok hissetmeyi sağlar. Kilo vermeyi kolaylaştırır. Kabızlık giderici özelliktedir. Daha sık büyük tuvalete çıkmayı sağlar. Hamilelikte aşırı kilo almayı önler. Emziren anneler, hamileler için uygundur. Yağ yakmayı hızlandırır. Troid bozukluğuna iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Kan şekerini dengeler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.