Ceza ve Tevkifevleri Lise Mezunu İnfaz ve Koruma Memuru Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Ceza ve Tevkifevleri Lise Mezunu İnfaz ve Koruma Memuru Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Ceza ve Tevkifevleri Lise Mezunu İnfaz ve Koruma Memuru Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün Sözleşmeli Personel alım ilanı kısa bir süre önce yayımlanmış ve adaylar başvuru sürecinin başlamasını merakla beklemeye başlamıştı. Adalet Bakanlığı'na bağlı CTE çeşitli pozisyonlarda 3 bin 721 sözleşmeli personel alımı yapacak ve bu alımlardan 3 bin 258'i İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için yapılacak.  

BAŞVURULAR 19 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

İnfaz ve Koruma memuru olmak isteyen adaylar başvuruların en zaman başlayacağını merak ediyordu. İlgili ilanda söz konusu alımlar için başvuruların 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacağı bildirildi.  

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru olmak isteyen adayların en az lise mezunu olması, Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS- 2016 ve 2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olması (Lisans mezunları 01 Ocak 1986, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları 01 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) , kadınlar için 160 cm, erkekler için 170 cm boy şartını yerine getirmesi bekleniyor. Ayrıca infaz ve koruma memuru kadrosuna başvuruda bulunacak adayların Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmaması gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.