CEZASI VAR

CEZASI VAR

CEZASI VAR

Salgında maske kullanımının önemi gün geçtikce daha da önem arz etmeye başladı. Kişilerin kendilerini korumak ve daha önemlisi eetrafındaki insanları korumak amacıyla maske takması hayati derecede önemli. Türkiye’de maske takma alışkanlığı gün geçtikçe daha da iyiye giderken bunun istisnaları da oluyor. Bu istisnaların da önüne geçebilmek adında 33 ilde sokağa maske takmadan çıkılması da yasaklandı.

Kontrollü Sosyal Hayat” sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM’ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

Maske takmamanın cezası ne kadar?

Maske takmayanlarla ilgili Kabahatler Kanuna göre 392 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

HANGİ İLLERDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK?

Mardin, Malatya, Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Zonguldak, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu ve Amasya’da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.