CHP Diğer Partileri EYT için Çözüme Davet Etti

CHP Diğer Partileri EYT için Çözüme Davet Etti

CHP Diğer Partileri EYT için Çözüme Davet Etti

CHP’den üç partiye ‘EYT’ daveti
Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerine desteğini sürdüren CHP, bu konuda somut çözüm önerileri hazırlamak amacıyla bir çalıştay düzenleme kararı aldı. Pazartesi yapılacak çalıştaya, EYT konusunda kanun teklifi bulunan MHP, İYİ Parti ve HDP’den temsilciler de davet edildi. Çalıştayın sonunda oluşturulacak sonuç bildirgesinin AK Parti’ye de gönderileceği ve bu konuda, “uzlaşı” aranacağı bildirildi.


CHP Emek Büroları tarafından, pazartesi günü “Sosyal Güvenlik Sistemi ve EYT” başlıklı bir çalıştay düzenlenecek. Türkiye Barolar Birliği Konukevi’nde düzenlenecek çalıştaya, EYT platformu ve sendikalardan temsilciler katılacak. Çalıştayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Çalıştayda, emeklilikte yaşa takılanların taleplerinin karşılanması için nasıl bir yasal düzenleme yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunulacak.

‘Çözüm odaklı yaklaşıyoruz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çalıştaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Popülist bir anlayışla değil, çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Türkiye’de bu işi en iyi bilen insan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur, çünkü SSK’nın başından gelmiştir. Eğer iktidar, genel başkanımızın önerisini dinlerse, devlete çok yük getirmeyecek bir çözüm önerimiz olacaktır” dedi. Ağbaba, şunları kaydetti: “Çalıştayımıza, bu konuda kanun teklifi bulunan MHP, İYİ Parti ve HDP’yi de davet ettik. Çünkü biz bu konunun siyaset üstü olduğunu bu şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Gelin bu sorunu birlikte çözelim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum