CHP'den son dakika EYT açıklaması

CHP'den son dakika EYT açıklaması

CHP'den son dakika EYT açıklaması

 Erdoğan'ın "40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur?" açıklamasını eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Habertürk TV'nin canlı yayınında soruları yanıtladı.

Özel, şunları söyledi:

'AK PARTİ'NİN HAKKANİYETSİZLİĞİ'

"Sayın Erdoğan'a sormak lazım. Siz kaç yaşında emekli oldunuz? Ben söyleyeyim, 46... 46 yaşında milletvekiliğinden emekli oldu. 2 maaş alıyor. Milletvekilliği maaşı, Cumhurbaşkanı maaşı... 40 yaşa, 50 yaşa erken diyor. Kendisi 46'da olmuş. Kendisi de Saray'da etrafında olan herkes de çift dikiş yapıyor, iki maaş alıyor. Bu AKP'nin hakkaniyetsizliği... İşin bir de MHP tarafı var. 2018 seçimlerinde Meclis'e 9 parti girdi. 8'inin üzerinde uzlaştığı konu EYT'ydi. AK PARTİ hariç hepsinin seçim vaadi oldu EYT. Bugün Meclis'te AK PARTİ 291, diğer partiler 298 kişi. Eğer MHP, EYT'ye verdiği sözü tutsaydı, kendi tekliflerinin arkasında dursalardı, bu iş çözülmüştü. AKP ile ittifak içinde seçime girerken EYT'yi çıkaracağız diyenler, sözlerini unuttu. EYT, Meclis gündemine geldiğinde MHP EYT'ye umut olmak yerine AKP'ye destek oldu. Erhan Usta sözünü tuttu, MHP'lilere de evet oyu verdirdi. İki saat sonra görevden alındı, sonra da partiden ihraç edildi."

'İNSANLARI İSTİSMAR EDİYORLAR'

"MHP, EYT'lilerin umutlarını yerle yeksan etti. Biz sözümüzde durmaya, EYT'yi takip etmeye devam edeceğiz. 31 Mart ile 23 Haziran arasında EYT'ye göz kırpanlar oldu. Vedat Bilgin görevlendirildi. Yine o çalışmalar yüzükoyun bırakıldı. Bakın insanları nasıl istismar ediyorlar. EYT'ye yapılanlar son derece haksız. Çift maaş alanlar, 46 yaşında emekli olanlar EYT'yi eleştiremez. EYT'nin sorunu şudur: İşsizim iş ver, yaşlısın olmaz; emekli et, gençsin olmaz. Kendi tekliflerin oy vermezken, milletin gözünün içine bakıp nasıl konuşuyorlar, anlamak mümkün değil."

Flaş! MHP'den EYT'ye yeşil ışık TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum