CHP'li belediye kendi etini piyasaya sürüyor

CHP'li belediye kendi etini piyasaya sürüyor

Hükümet et ithal ederken CHP'li belediye kendi etini piyasaya sürüyor

Ucuz et’ iddiasıyla hükümetin et ithalatını teşvik etmesi yerli üreticiyi zor durumda bırakırken, CHP’li Aydın Belediyesi ise çözüm sağlayan örnek uygulamasını kamuoyuna duyurdu ve Aydınlılar’ın hem ucuz, hem yerli ete nasıl ulaştığını anlattı.


Hükümet ithal et ederken CHP'li Aydın belediyesi kendi etini piyasaya sürüyor
CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi, 3üç yıl önce faaliyete geçirdiği Ege Et ile halkta ucuz ve kaliteli et tüketme imkânı sundu. Aracıyı ortadan kaldıran yetkililer, tüketiciye yüzde 25 ucuza et alma olanağı sunuyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesi Ege Et A.Ş. 15 şube ve 75 personeliyle Aydınlılar’a hizmet veriyor.
Konuyla ilgili Yurt Gazetesi’ne konuşan Ege Et muhasebe yetkilisi Gökhan Bitim de ithal et kullanmadıklarını vurgulayarak, “Aydın bölgesindeki yerli üreticiden alıyoruz, ithal et söz konusu değil” dedi. Ege Et’ten alışveriş yapan müşterilerden Esin Başdemir ise “Hem ucuz et veriyor hem de halka hizmet veriyor. Hijyenik, temiz ve güvenilir. Çok memnunuz, teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Bir diğer müşteri Ayfer Tüpaş da “Güzel buluyorum, eti emin olarak alıyorum. Almaya devam edeceğim” diye konuştu.

Ege Et aracıyı aradan çıkardı

Hem üreticilerin hem de tüketicilerin memnun olduğuna dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun Ege Et modeliyle ilgili açıklaması şu şekilde: 
“Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanları direkt üreticiden alıyoruz. Belediyemize ait mezbahamızda kesim gerçekleşiyor ve daha sonra kesilen etler işleniyor. Aracıyı tamamen ortadan kaldırdık. Buradaki etler hijyenik, kaliteli ve ucuz. Kıymanın kilosu 34 liradır. Aydın’da yaşayanlar ucuz ete istedikleri zaman kolaylıkla ulaşabiliyor. Ege Et ve şubelerine devam ediyoruz, ihtiyaç olan tüm ilçelerde şubelerimizi açıyoruz. Eğer istenilirse aynı zamanda üreticiyi destekleyerek, Türkiye’nin her yerinde uygun ve kaliteli ete ulaşılabilir.”

Doğuda ise üretici zor durumda 

Öte yandan, yurtdışından et ithalinin başlaması ile birlikte besiciler canlı hayvan bulmakta zorlanıyor. İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarlarından birisi olan Şarkışla Hayvan Pazarı’nın ve Tokat’ın Erbaa İlçesi’ndeki hayvan pazarının kapanması da besicileri sıkıntıya soktu.

Saman ve yem fiyatlarının pahalı olmasından yakınan besiciler tarım politikalarını eleştirdi. Sivas merkezdeki ahırlar bölgesinde besicilikle uğraşan Mehmet Dirici ise çektikleri sıkıntılara işaret ederek, “Biz kesim yapmak için burada hayvan bulamıyoruz. Tokat’a gidiyoruz.

Buradaki ahırların çoğu boş, herkesin bir şikayeti var. Kasabım, ete ihtiyacım var benim” dedi. Bölgede besicilik yapan Yunus Ada da kendilerine kimsenin sahip çıkmadığını belirterek, “Bizim buradaki amacımız ne? Kazanmak ve halka hizmet etmek. Şu anda ne halka hizmet edebiliyoruz, ne de kazanabiliyoruz. Sahip çıkan yok. ‘Ahırımı satmıyorum’ diyen yok. Çünkü şu an kazanç yok” dedi.

TÜM PERSONEL TAŞERON MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.