Çığlık atan mumyanın bedeni incelendi!

Çığlık atan mumyanın bedeni incelendi!

Çığlık atan mumyanın bedeni incelendi! Sırrıyla ilgili New York Üniversitesi Long Island Üniversitesi’nden arkeolog Dr. Bob Brier bakın neler söyledi?

Sırrı hala tamamen çözülemedi! Çığlık atan mumya
Dünya şaşkına çeviren Eski Mısır'daki 'Çığlık atan mumya' hala gizemini koruyor. Bu gizemli mumyayla ilgili çeşitli teoriler olsa da neden acı içinde öldüğü hala bilinmiyor.

Eski Mısır’daki ‘Çığlık atan mumya’ gizemi uzmanları yıllarca şaşkına çevirmiş, korkunç kalıntıların yıllarca sır olmaktan öteye gidememişti. Bu gizemli mumyayla ilgili yıllar geçtikte çeşitli teoriler üretilerek neden acı içinde öldüğü çözülmeye çalışıldı. Bu teorilerden biri de çığlık atan mumyanın Firavun 3. Ramses’in eşlerinden Tiye’nin oğlu Prens Pentewere olduğuydu.


Tahtı ele geçirmek isteyen Prens, babasını öldürmek için girişimde bulununca tuzağa düşürüldüğü için planı başarısızlıkla sonuçlandı.Eski kayıtlara göre, plan başarısız olunca kendi canını almaya çalıştı. Fakat son teori bu açıklamalar hakkında şüphe uyandırıyor.


New York Üniversitesi Long Island Üniversitesi’nden arkeolog Dr. Bob Brier, çığlık atan mumyanın vücudunu inceledi ve şu sonuca vardı: ‘Bu mumyaya iki güç uygulanmış. Biri kendisinden diğeri ise onu korumaya çalışan kişiden.’


Mısır Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan Dr Zahi Hawass ise, ailesinin kendisinden utanç duyduğu bir prens olduğuna inanmakta.


Diğer kraliyet üyeleriyle aynı yere gömülen ancak koyun kılıfıyla kaplanan mumyayı inceleyen Eski Esnaf Minsteri Dr Hawass da bu durumu şu sözlerle anlattı:


‘Eski Mısırlıların koyun derisiyle örtülmesi temiz olmadığı anlamına gelir. Yaşadığı süreçte kötü birşey yapmış olmalı.hiç acı çeken bir mumya görmemiştik. Bu normal değil. Bize bir şey olduğunu söylüyor ama tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz.’ ‘Eski Mısırlıların koyun derisiyle örtülmesi temiz olmadığı anlamına gelir. Yaşadığı süreçte kötü bir şey yapmış olmalı.hiç acı çeken bir mumya görmemiştik. Bu normal değil. Bize bir şey olduğunu söylüyor ama tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz.’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.