Çikolata devinin ürünlerinden ölümcül bakteri çıktı

Çikolata devinin ürünlerinden ölümcül bakteri çıktı

Çikolata devinin ürünlerinden ölümcül bakteri çıktı

Şirket, ürünlerin yenmemesi konusunda uyarıda bulundu.

ABD’li ünlü çikolata üreticisi Mars’ın ürünlerinde ölümcül salmonella bakterisinin ortaya çıktığı bildirildi. Çikolata devi Mars, bu olay üzerine İngiltere ve İrlanda’da Galaxy’nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı.

Şirket, ürünlerin yenmemesi konusunda uyarıda bulunarak, “Ürünleri muhafaza etmeli ve tüketici memnuniyeti ekibiyle iletişime geçmeli” açıklamasını yaptı.

Salmonella, insan ve hayvanların sindirim sistemi florasında bulunabilen bir bakteridir. Salmonella bakterisi, gıdalarda yüksek oranda bulunduklarında hastalık yapabilir, zehirlenmeye yol açabilir. Hastalığın belirtileri, ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmadır.

MARS’DAN AÇIKLAMA: ÜRÜNLERİ MUHAFAZA EDİN VE…

Express.co.uk’de yer alan habere göre; Mars, bu ürünleri elinde bulunduran herkesi yememeleri konusunda uyardı. Bunun yanı sıra şirket, “Tüketiciler, ürünleri muhafaza etmeli ve tüketici memnuniyeti ekibiyle iletişime geçmeli” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Independent.co.uk’de yer alan bir diğer habere göre de, çikolata üreticisi Mars; “Önlem olarak, bu konuyla ilgili aldığımız bir şikayet olmamasına rağmen, tüketicilerimizin güveni ve güvenliği için, potansiyel olarak etkilenen ürünleri gönüllü olarak geri çağırma kararı aldık” açıkladı.

Söz konusu ürünlerin son kullanma tarihlerinin, 9 Mayıs 2018 ya da 18 Mayıs 2018 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.