Cimer'den Taşerona Cevap Geldi!

Cimer'den Taşerona Cevap Geldi!

Cimer'den Taşerona Cevap Geldi!

Cimer'den taşeron işçilerin sorunlarını yönelik cevap geldi. Yüzdelik başvurunun ödenmesi talebinde bulunan taşeron işçilere cevap Cimer'den geldi.

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik fark ödenmesi için geçtiğimiz  yıl mahkemeler önemli karara imza atmıştı. Karar sonrası başvurucunun kurumuna resmi yazı gönderilmiş ve yüzdelik farkların ödenmesi talep edilmişti. 

DAVAYI KAZANANIN BORDROLARINA YANSIDI

Kararın Sağlık Bakanlığı 'na gönderilmesi sonrası yüzdelik dilim , davayı kazananın bordrosuna yansımıştı. Bu karar işçileri sevindirirken diğer işçiler yüzdelik dilimlerin maaşları an eklenip eklenmeyeceğini araştırmaya başladı.

OMBUDSMAN TAVSİYE KARARI ALDI

Kamu Denetçiliği Kurumu da bu konuda önemli bir karara imza atmış ve kurumlara, yüzdelik dilimlerin ödenmesi konusunda tavsiye kararı almıştı.

BAKANLIK SESSİZ

Bu karar sonrası işçiler ve yetkilisendikalar, Maliye Bakanlığı ile Ailt Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 'na başvuru yaptı. Ancak başvurular sounçsuz kaldı ve cevap gelmedi.

CİMER 'E BAŞVURU

Bakanlıkların cevap vermemesi nedeniyle işçiler ile sendika yetkilileri CİMER 'e başvuru yaptı. Cimer ise bu konuda yetkili mercii olarak Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak işaret edildi. 

Söz konusu cevapta, bu konuda görev ve yetkilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olduğuna yer verildi. Bunun için Bakanlığa müracaat edin denildi.

İşte o cevap:

112_1-001.jpg

KAMUBÜLTENİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum