Çocuğu okuyana devletten 730 TL

Çocuğu okuyana devletten 730 TL

Çocuğu okuyana devletten 730 TL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından okul çağındaki çocuklara para desteği adı altında ailelere ödenek veriliyor. Okuyan çocuklar için verilen bu yardımdan kimler yararlanabiliyor, bu yardımı alma şartları neler? İşte konu hakkında merak edilen tüm soruların cevapları;

Bu yardımdan Aile ve Sosyal Politikalar tarafından yapılan soruşturma sonucunda yoksul olduğu belirlenen, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacak derecede geliri bulunmayan aileler yararlanabilmekte. Okuyan çocuğa verilen devlet desteği başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

Okul çağındaki çocuğa destek ödemesi için başvuru bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler il Müdürlüklerine yapılabilmekte.  Aile başvurusu üzerine görevli bir memur ile görüşme sağlar.  Memurun aile ile görüşmesi sonucu ailenin desteğe ihtiyacı olduğu kanaatine varılırsa aile hakkında dosya açılır ve süreç başlatılır.  Başvuran kişiler hakkında Sosyal İnceleme yapılır.  Soruşturma sonucunda çocuklarının ailelerinin yanında desteklenmesi uygun görülenler destekten yararlandırılır. Okul çağındaki çocuğa para desteği başvurusunda istenen belgeler nelerdir?

Başvuru esnasında sizden;  Kimlik fotokopisi,  Gerekirse sağlık raporu,  İşkur ve ya diğer meslek kuruluşlarına başvuru yapıldığına dair belge,  Başvuru yapan kişinin durumuna göre gerekirse diğer belgeler. Okul çağındaki çocuğa para desteği kaç ay alınır, sürekli mi ödenir? 

Bu destek geçici olarak ödenen bir destektir. Ailenin durumuna göre yeniden verilip verilemeyeceği Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Kaç ay süre ile ödeneceği de yine Bakanlık tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda ekonomik destek verilen aileler en geç 6 ayda bir Bakanlık tarafından kontrol edilmekte ve durumları gözden geçirilmektedir. Okuyan çocuk için 2017 destek tutarı ne kadar? 

Okuyan çocuklara yapılan destekler ile diğer Sosyal Destekler en yüksek devlet memuru aylığı (ek gösterge dahil) esas alınarak belirlenen oranlarda yapılmakta. Buna göre 2017 yılı için ödenecek destek tutarları şu şekilde olacak; Buna göre özetlemek gerekirse;  Okul öncesinde okuyan çocuklara 456,28 TL,  İlköğretime devam eden çocuklara 684,41 TL,  Ortaöğretime devam eden çocuklara 730,04 TL,  Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklara 456,28 TL,  Yüksek öğretime devam eden (üniversitede okuyan) çocuklara 821,30 TL Ödeme yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.