ÇOK BÜYÜK DEPREM YAŞANDI. HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

ÇOK BÜYÜK DEPREM YAŞANDI. HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

ÇOK BÜYÜK DEPREM YAŞANDI. HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜOLÜ VE YARALILAR VARAY'RIN'TILAR,:

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin afet bölgesi genelinde etkili şekilde hissedildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan deprem haberleri geldi. Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi. Samandağ’da saat 20.13’te 3.9 büyüklüğünde, saat 20.14’te de 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler afet bölgesi genelinde etkili şekilde hissedildi. AFAD’DAN UYARILAR Depremlerin ardından AFAD’dan uyarılar yapıldı. AFAD’ın Twitter hesabındaki paylaşımda ‘Önemli’ notuyla “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin” denildi. 

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLİYOR

22.36 Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremler şehir genelinde hissedildi. 6 Şubat'taki depremlerde de kısmen hasar görmesine rağmen sağlam kalan bölümünde hastalara bakılan İskenderun Devlet Hastanesi'ndeki hastaların tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine hastaneye onlarca ambulans sevk edildi. Ambulanslarla alınan hastalar, Payas ilçesinde kurulan sahra hastanesi ile Dörtyol Devlet Hastanesine nakledilmeye başlandı. Hastanedeki tüm hastaların sevk edileceği belirtildi.


EŞYALARINI ALMAK İSTERKEN ENKAZ ALTINDA KALAN 3 KİŞİ ARANIYOR

22:17  CNN Türk canlı yayınına bağlanan muhabir Arda Erdoğan, "Hatay Şehit Murat Nuraydın Caddesi'nde bir bina yıkıldı. Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Binanın içinde 4 kişinin bulunduğu öğrenildi. Bir kişinin çıkarıldığı belirtildi. Eşyalarını çıkarmak üzere apartmana gelmişlerdi. Önceki deprem nedeniyle ağır hasarlı olan bina tamamen yıkılmış halde. İçeride 4 kişi kaldığı bilgisi üzerine ekipler sevk edildi. 1 kişi enkazdan çıkarıldı. 3 kişi olduğu tahmin ediliyor. Şu an çalışmalar yürütülüyor. Alan jeneratörle aydınlatıldı" dedi.

22:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: Acımız tazeyken Hatay'da meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen deprem haberinden derin bir üzüntü duydum. Etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı olmamasını ümit ediyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum.

21:55 Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel: Elektrikler kesik. Bu depremi Kahramanmaraş depreminden daha fazla hissettik. İnsanların çığlıkları arasında konteynerde koordine etmeye çalışıyorum. Yıkılan binalar var. İhbarları valilik ile paylaşıyoruz. Vali bey ile koordinasyon halindeyiz. Bütün ilçede elektrik yok. Şahit olduğum olay insanların çığlıklarıydı. Durum facia. Kahramanmaraş depremini de bunu da yaşadım. Maraş depremini 3'e katlayan bir deprem. Vatandaşlarımıza acil çadır istiyorum. Burası metropol bir ilçe değil. Taşta bir ilçe, dağınık bir yerleşim alanı. Çadır kent kuracağımıza vatandaşlara birer tane çadır verilse daha iyi olur.

21.54 TSUNAMİ UYARISI KALDIRILDI

AFAD: Su yükselmesi uyarısı ilk iki saat için yapıldı, şu anda öyle bir risk yok. Hatay'daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.