Çok kuvvetli geliyor

Çok kuvvetli geliyor

EGE'YE UYARI YAPILDI! ÇOK KUVVETLİ GELİYOR!

sağanak yağış uyarısı! İzmir’de hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mayıs hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığı düşerken, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Geçtiğimiz hafta görülen Afrika sıcakları yerini sağanak ve rüzgara bıraktı. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var?
 

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mayıs hava durumu raporu yayımlandı. Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Peki, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli’de ve diğer illerde hava nasıl olacak?

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyrederken, Afrika sıcakları yerini sağanak yağış ve rüzgara bıraktı.

Hava sıcaklığı Ege Bölgesi genelinde 8-10 derece azalacak. Rüzgar kuzey Ege’de kuzey ve doğu yönlerden, Güney Ege’de kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.


 

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara (Kırklareli ve Edirne hariç), Ege, Batı Akdeniz, Karaman dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz bölge geneli ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat), İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu bölge geneli ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.