Corona virüsü aşısı olmayanlara kötü haber

Corona virüsü aşısı olmayanlara kötü haber

Corona virüsü aşısı olmayanlara kötü haber: Para cezası açıklaması yapıldı!

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den flaş bir açıklama geldi. Şen açıklamalarında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na aşı olmayanlara göre para cezası da verilebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı aşı verilerine göre toplam 54 milyon 883 bin 755 kişiye aşı uygulandı. Ancak bir çok vatandaş sırası geldiği halde aşı olmayı reddediyor. Bu nedenle aşı olmayanlara çeşitli kısıtlamaların uygulanması gündemde. Öte yandan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, aşı karşıtlarına gelebilecek cezalar hakkında açıklamada bulundu.

 


 
Para cezası gelebilir
Şen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

‘Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 72’nci maddesinde böyle bir düzenleme var.

Düzenleme net bir şekilde zorunlu aşının mümkün olabileceğini söylüyor.


 
Bu eski bir kanun 1930 yılının kanunu. Ancak 64’üncü maddesinin affıyla bu tür tehlikeli salgın hastalık dediğimiz hastalıklara tatbiki mümkün gözüküyor. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın veya Sayın Cumhurbaşkanının adım atması gerekir. Bunun yaptırımı para cezası. Aşıyı tatbik etmeyi zorunlu hale getirmek yasal düzenlemeye göre bizce mümkün.

Zorunlu aşının gereğini yerine getirmezseniz alınacak iki yöntem var: biri para cezası tatbiki. Bir diğeri de bazı tedbirlerin, yasakların tatbiki. Sağlık Bakanlığının, Cumhurbaşkanının, İl Umumi Hıfzıssıhha ve İlçe Umimi Hıfzıssıhha Meclisi dediğimiz, meclislerin kurulların kararları ile uygulamaya koyulabilir.’

Sosyal etkinliklere, kamu kuruluşlarına ve toplu taşıma araçlarına aşı şartı
Aşı olmayanların konser, tiyatro, stat ve sinema salonlarına girişlerine kısıtlama getirilmesi planlanıyor. Böylelikle aşılamaya teşviklerin artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.