Corona virüsü aşısı vurulan kadınların göğüsleri büyüyor NEDENİ NE?

Corona virüsü aşısı vurulan kadınların göğüsleri büyüyor NEDENİ NE?

Corona virüsü aşısı vurulan kadınların göğüsleri büyüyor

Norveçli kadınlar aşı olduktan sonra göğüslerinde büyüme olduğunu söylediler. Corona virüsü aşısı yan etkilerini sosyal medya hesabından anlatan kadınlara cevap ise Doktor Heinrich Backmann geldi. Backmann aşılanan kadınların koltuk altlarındaki lenf düğümlerinin büyüdüğünü ve bu yüzden göğüslerin daha büyükmüş gibi geldiğini söyledi.

Kadınların yaklaşık yüzde 10’unda lenf düğümleri büyüyor
Biontech/Pfizer aşısı vurulan Norveçli kadınlar sosyal medyada göğüslerinin büyüdüğünü ifade ettiler. Sputnik’in NRK’ya göre, 17 yaşındaki Emma, TikTok paylaşımında, aşı prosedüründen 2 hafta sonra göğüslerinin büyük ölçüde büyüdüğünü açıkladı.
 
Emma’nın bu paylaşımından sonra birçok kadın yorumlarda benzer durum yaşadıklarını söylediler. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Doktor Heinrich Backmann, “Aşılanan kadınların yaklaşık yüzde 10’unda, koltuk altlarındaki lenf düğümleri büyüyor. Bu yüzden göğüs kısmı biraz öne çıkıyor ve daha büyük olmuş gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında daha önce Massachusetts Hastanesi de açıklama yapmış ve “Vücudun aşıya normal bir reaksiyon verdiği ve bu durumun zamanla geçtiği” bilgisini vermişti. Hastane Mamografi Servisi Direktörü Connie Lehman, aşı olan kişilerin şişmelerle karşılaşması durumunda doktorları ile görüşmeden önce 4 ila 6 hafta beklemesini, bu süre sonunda durumlarında değişiklik olmaması halinde testlerden geçmesini istediklerini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.