Covid-19 böbrekleri hedef alıyor

Covid-19 böbrekleri hedef alıyor

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ÇARPICI GELİŞME

Çarpıcı gelişme! Koronavirüs böbrekleri mi hedef alıyor?
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili çarpıcı gelişmeler gelmeye devam ediyor. Salgında en çok ihtiyaç olan suni solunum cihazlarının yanı sıra böbrek yetmezliği için gerekli diyaliz makinelerine de ihtiyaç arttı. Salgının merkezi haline gelen ABD'de koronavirüs tedavisi gören bazı hastalarda böbrek yetmezliği de görüldü.

 
Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında en çok ihtiyaç duyulan suni solunum cihazlarının yanı sıra, böbrek yetmezliği için gerekli diyaliz makinelerine de ihtiyaç arttı. Salgının merkezi haline gelen ABD’de yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören hastalarda böbrek yetmezliği başladı.

New York Times gazetesinin haberine göre, yoğum bakım ünitelerinde koronavirüs tedavisi gören hastalarda böbrek yetmezliğinde de beklenmedik bir artış kaydedildi.

Doktorların Kovid-19’un bazı hastalarda böbrek yetmezliğine neden olduğuna işaret ettiği belirtilen haberde, sınırlı sayıdaki diyaliz makinelerinin hangi hasta için kullanılması konusunda ”ölüm kalım hesabı” yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çekildi.


 

KORONAVİRÜS BÖBREKLERİ DE ETKİLİYOR
Virüsün böbrekleri hedef alıp almadığına dair henüz net bir bilginin bulunmadığı ifade edilen haberde, koronavirüsün neden olduğu böbrek hasarının kalıcı olup olmadığının da bilinmediği kaydedildi.

Haberde görüşüne yer verilen Yale Üniversitesi Nefroloji Uzmanı Doktor Alan Kliger, nefroloji uzmanlarının yoğun bakım ünitelerindeki Kovid-19 hastalarının yüzde 20 ila 40’ında böbrek yetmezliğine rastlandığı tahmininde bulunduklarını ifade etti.

Kliger, hastanelerdeki diyaliz makinesi kaynaklarının hızla tükendiğini belitti.


 
Haberde, organ hasarının böbrek hücrelerini enfekte eden virüs nedeniyle oluştuğunun ya da Kovid-19 hastalığının ikincil bir etkisinin görüldüğünün ve virüs bulaşan kişilerde kan pıhtısı oluşma eğiliminin arttığının henüz bilinmediğine işaret edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.