Covid-19 İlk Köpekten Bulaşmış

Covid-19 İlk Köpekten Bulaşmış

SALGININ NASIL BAŞLADIĞI HAKKINDA ÇOK İLGİNÇ İDDİA!

Kanada'da yapılan bir bilimsel çalışmaya göre koronavirüse neden olan salgını yarasa yiyen sokak köpeklerinin başlatmış olabileceğini bildirdiler. Kanada’nın Ottova Üniversitesi'nin biyoloji bölümünde öğretim üyeliği yapan Xuhua Xia’ya göre bugün on binlerce insanın hayatına mal olan corona virüsün yarasaları yiyen sokak köpeklerinin bağırsaklarında hızla evrilmiş olabileceğini ileri sürdü.

 
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüsü salgını insanlarda tehdit yaratmaya başladı. Pek çok insanın ölümüne sebep olan koronavirüsü salgını ile ilgili yeni bir idda ortaya atıldı.

BAŞKA BİR HAYVAN ARACILIĞI İLE BULAŞTI
Bilim insanları, Covid-19’a neden olan koronavirüsünün, yarasalardan kaynaklandığını ve başka bir hayvan aracılığıyla insanlara bulaştığına inanıyor.
Yılanlar ve pangolinlerin aracılık yaptığı iddia edilen virüsün, insanlara Çin’in Wuhan kentindeki canlı hayvan pazarında bulaştığı sıkça dile getirilen iddialar arasında.

Konu ile ilgili yeni bir iddia geldi. İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, yarasa yiyen sokak köpekleri corona virüs salgınını başlattı.
Kanada’nın Ottova Üniversitesi’nin biyoloji bölümünde öğretim üyeliği yapan Xuhua Xia’nın araştırmasına göre yılanlarda ve pangolinlerde tecrit edilen virüs tuşlarıyla SARS-CoV-2 arasındaki ayrışmanın çok fazla olması, bu hayvanların hastalığın yarasalardan insanlara geçişindeki kayıp halka olamayacağı anlamına geliyor.


 
Xuhua Xia’ya göre bugün on binlerce insanın hayatına mal olan corona virüsün yarasaları yiyen sokak köpeklerinin bağırsaklarında hızla evrilmiş olabileceğini ileri sürdü.

“KÖPEK SAHİPLERİ ENDİŞELENMESİN”
Kanada’da yapılan bu araştırmanın bulgularını reddeden pek çok araştırmacı ise köpek sahiplerinin endişelenmesine gerek olmadığını belirtiyor.

“ŞAŞKINLIK VERİCİ”
Xia’nın iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Cambridge Üniversitesi Profesörü James Wood “Bu araştırmayı yapan kişi eldeki veriler ile nasıl böyle bir sonuca ulaşabilmiş gerçekten şaşkınlık verici” dedi.

Wood Koronavirüsün sokak köpekleri üzerinden evrim geçirdiğini destekleyen herhangi bir bilimsel bulgunun bulunmadığı bilgisinin de altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.