ÇSGB Bakanı'ndan emekliye banka promosyonu açıklaması

ÇSGB Bakanı'ndan emekliye banka promosyonu açıklaması

ÇSGB Bakanı'ndan emekliye banka promosyonu açıklaması

Çalışma  ve Sosyal Güvenlik yeni Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamalar ile yılan hikayesine dönen emeklilere verilecek banka promosyonları ile ilgili olarak çalışmaların yıl sonunda tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Bankaların verdiği promosyon miktarlarının Bakanlık tarafından beğenilmemesinden dolayı süreç uzuyor. Fakat yılan hikayesine dönen emekliye banka promosyonunun sonuçlanmasını bekliyoruz.

Yıllık olarak 150 ile 300 TL arası ödeme isteniyor. Maaşı 500 TL'ye kadar olanlar, maaşı 500 ile 1000 TL arası olanlar, maaşı 1000 ile 2000 arası olanlar ve daha fazlası için ödeme miktarları değişecek. Ortalama olarak 150 ile 300 TL alacak olanlar üçer yıllık arayla 450 TL ile 900 TL arası bir seferlik ödeme alacaklar. Üç yılın sonunda bu miktar anlaşmaya göre değişebilecek.

Bilindiği üzere emeklilere verilecek banka promosyonları ile olarak sürekli açıklamalar yapılmakta fakat bir arpa boyu yol alınamamaktadır. Bankaların inatçı tutumlarından dolayı net bir rakama ulaşılamadığından emekliler de bu yılda çoktan almaları gereken promosyonlara kavuşamadılar. Her yıl memurlara toplu olarak verilen promosyonlarda emekliler için çalışmalar 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında bir çok çalışmada olduğu gibi duraklama dönemine girmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı son açıklamada çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Bakan, bilek güreşinin bankalarla sürdüğü ve Başbakan Binali Yıldırım’a teslim edilecek bilek güreşinde sonuca varılacağı belirtildi. Gereken şekilde çalışmaların yapılacağını bildiren Bakan yıl sonuna kadar promosyonlarda sonuca ulaşılacağı bekleniyor.

Emekliye bayram müjdesi verilecek mi sorusuna ise bayramın kendisinin müjde olduğunu belirterek yılsonu çalışmanın tamamlanmasını bekledikleri bildirildi. Bankaların verdiği promosyonların kabul edilmediğini. Bu sebepten uzadığı belirtildi. Yarın hemen müjdenin verileceğini belirten Bakan alınan miktarın beğenilmediğinden uzadığı belirtildi. Çok farklı emeklilik maaşı olmasından dolayı rakamın tek olmadığını ve bundan sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.