ÇSGB'DEN KADROYA GEÇEN TAŞERONLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

ÇSGB'DEN KADROYA GEÇEN TAŞERONLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

ÇSGB'DEN KADROYA GEÇEN TAŞERONLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, kadroya geçen taşeron işçilerle ilgili olarak Çalışma Bakanlığı’ndan gelen görüş yazısını Bakanlık teşkilatıyla paylaştı.

 

Kadrolu işçilere ilişkin uygulamada yaşanan sorunları sıralayan Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı’nın verdiği cevaplara yer vererek il müdürlüklerinin ve ilgili birimlerin buna göre işlem yapmasını istedi.

Taşıt Yardımı Aynı Devam Etmeli

Bakanlığın yazısında taşıt yardımı ile ilgili olarak, kadroya geçiş öncesindeki uygulamanın devam etmesi gerektiği belirtildi.

Yemek Yardımında Yüksek Olan Bedel Ödenir

Yemek bedeli ile ilgili olarak ise, Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan toplu iş sözleşmesi hükümlerinde günlük 5 TL yemek bedeli ödenmesine ilişkin bulunsa da ihale sözleşmesinde daha yüksek yemek bedeli öngörülen işçilere, yüksek olan yemek bedelinin ödenmesine devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Hangi İşçi Sendika veya Dayanışma Aidatı Öder

Sendika veya dayanışma aidata ile ilgili olarak ise toplu iş sözleşmesi bulunmadığından veya sona erdiğinden ücret ile mali ve sosyal hakları Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre belirlenen işçilerden üyelik veya dayanışma aidatı kesilemeyecek.

Bayram ve Tatil Ücreti İşçi Lehine Artırılabilir

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışılması halinde, ücret konusunda ihale sözleşmesinde, 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 44. Maddesi’nde yer alan hükmün üstünde bir ücret öngörülmüş ise mevcut uygulamanın devam etmesi gerektiğine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın yazısına göre çocuk yardımı ve yakacak yardımı brüt bedel üzerinden ödenecek.

Geçişten önce herhangi bir toplu iş sözleşmesine tabi olmayan ya da herhangi bir sendika üyeliği bulunmayan işçiler 12 Nisan tarihli YHK kararlarından faydalanacak.

İşçilere, üç çocukla sınırlı olmak üzere  her bir çocuk için her ay ödenen 25 TL çocuk yardımı ile 30 TL tutarındaki yakacak yardımı brüt olarak ödenecek. Her iki eşin de kadrolu işçi olması durumunda eşlerin her ikisine de ayrı ayrı yakacak yardımı ödenecek.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum