Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret açıklaması yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret açıklaması yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret açıklaması yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 asgari ücrete ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, “2022 Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de birçok vatandaş ekonomik zorluk yaşıyor. Bu nedenle maaşlara yapılacak zam oranları neredeyse herkes tarafından merak ediliyor. Bu sene Aralık ayında yapılacak asgari ücret zammının ne kadar olacağını internet sayfaları üzerinden araştırılıyor.

Zamların ne kadar olacağı kesin olarak belli değil. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda dar gelirliler üzerindeki yükün hafifletileceğini söyledi.


Asgari ücret zammına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. 2022 Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de asgari ücrete dair yaptığı açıklamada, “Ülkemizin imkanları genişledikçe, diğer emekçilerimiz gibi memurlarımızın da bundan istifade etmesini sağlıyoruz. Hamd olsun, bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz” demişti.
 
Asgari ücret beklentisi ne kadar?
Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör, asgari ücrette beklentinin 3500-4000 TL arasında olduğunu açıklamış ve “Hükümetin de bu yönde bir tavrı var. Geçen sene yüzde 21.56’lık bir artış vardı. Buna göre hesaplayınca aşağı yukarı yüzde 30-35 bir zam bekleniyor. Vatandaşın tahminlerinin gerçeklik payı yüksek. Vatandaşı enflasyonun altında ezdirmemek için büyük bir beklenti oluştu” ifadelerimi kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.