Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolar verecektik, sonra.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolar verecektik, sonra.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolar verecektik, sonra.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolar verecektik, sonra vazgeçtiler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de AK Parti il kongresinde konuştu. Erdoğan, 'IMF'ye artık bizim borcumuz yok. Onlar bizden istedi. 5 milyar dolar verecektik, sonra Türklerden para aldılar diye rezil olururuz diye vazgeçtiler.' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Biz ana muhalefet, biz istediği başarıyı kendinde hatayı seçmende  arayan bir parti değiliz. Biz istediği sonuç sandıktan çıkmayınca vatandaşı  suçlayan, vatandaşı aşağılayan bir siyasi hareket de değiliz. Biz göbeğini  kaşıyanların bir araya geldiği parti hiç değiliz." dedi. 

Erdoğan, partisinin Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlenen Denizli 6.  Olağan İl Kongresinde, 9 ay sonra bu kentte olmaktan, hasretle kendisini  bağırlarına basan Denizlili kardeşleriyle bir araya gelmekten çok memnun olduğunu  söyledi.
 
Denizli'den önce Aydın'a gittiğini anımsatan Erdoğan, Denizli'de salon  dışının olduğu gibi Aydın'da salonun içi ve dışının tıklım tıklım olduğunu  belirtti.
 
Salondaki ve dışarıdaki büyük coşku ve heyecanın 2019'daki seçimler  öncesi büyük bir umut verdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Sizin bu sevdanız bize cesaret, özgüven ve mücadele azmi veriyor. Ben  bugün gerçekten çok farklı bir Denizli görüyorum. Ben bugün kabına sığmayan,  heyecan dolu bir Denizli görüyorum. Ben bugün burada 16 Nisan'daki ataleti  üzerinden söküp atmış bir Denizli görüyorum. İnşallah Denizli teşkilatımız 2019'a  kadar tempoyu daha da artıracaktır. Artık metal yorgunluğu yok, yeniden diriliş  hamlesi var. Şu salondaki azim ve kararlılıktan bir an bile taviz vermeden 2019  seçimlerine hazırlanmamız gerekiyor. 16 Nisan halk oylamasında Denizli'de elde  ettiğimiz sonuç, yolumuzun uzun, yükümüzün de ağır olduğunu gösteriyor. 2019'daki  tüm seçimlerde ben Denizli'nin tarihine, misyonuna, kendine yakışanı yapacağına  inanıyorum."
 
"Biz ehli tevazu olacağız"
 
Erdoğan, Denizli'de her zaman rekorlar beklediklerini dile getirerek  daha çok çalışacaklarını ve kendilerini Denizlililere daha iyi anlatacaklarını  aktardı.
 
Gururun kendilerine yakışmadığını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Biz ehli tevazu olacağız. İnsanlara mütevazi bir şekilde  yaklaşacağız. Her şeyden önce ne olursak olalım, biz insanız. Onun için de gurur  Rabb'imize aittir. Bize ne kibir, ne gurur, haşa. Mütevazi, insanlara böyle  yaklaşacağız ve tevazuda toprak gibi olacağız. Toprak, buna dikkat. AK Partili  dediğimiz zaman bu anlaşılır. Zira biz ana muhalefet gibi başarıyı kendinde  hatayı seçmende arayan bir parti değiliz. Biz istediği sonuç sandıktan çıkmayınca  vatandaşı suçlayan, vatandaşı aşağılayan bir siyasi hareket de değiliz. Biz  göbeğini kaşıyanların bir araya geldiği parti hiç değiliz. Halkına, vatandaşa  öyle diyor ya, bu ana muhalefet. Göbeğini kaşıyanlar. Niye? Onlara oy  vermedikleri için, onlara haddini benim halkım, benim vatandaşım inşallah 2019'ın  Mart'ında, Kasım'ında tekrar bildirecek. Bizde millete kırılma, darılma, küsme  olmaz. Rabb'imiz mukaddes kitabımız Furkan'da başarının sırrını şu şekilde  açıklıyor: 'İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.' Emek olmadan zahmet,  çile, gayret olmadan zafer de olmaz. Kim daha çok çalışırsa kim daha fazla ter  dökerse Allah başarıyı ona nasip eder. İnşallah Denizli'de de bu anlayışla  faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."
 
"Referansımız yaptığımız eserler"
 
Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarından 2019'a kadar  mücadelelerini sürdürme sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'yi Denizli'de  hep berabere tekrar şaha kaldırıyor muyuz?" diye sordu. "Evet" cevabını alan  Erdoğan, "Maşallah, sizlere de bu yakışır." dedi.
 
2019'a giden süreçte millete kendilerini anlatırken en büyük referans  kaynağının yaptıkları eserler ve verilen hizmetler olduğunu anlatan Erdoğan, "Biz  ana muhalefet gibi demagoji peşinde olmadık. Yalan, iftira ve hamasetle  milletimizden oy istemedik. Sırtımızda koskoca bir milletin, koskoca bir tarihin  yükünü taşıdığımızın bilinciyle vatandaşlarımıza ancak yapabileceklerimizin  sözünü verdik. Hamdolsun ne söz verdiysek onu da yerine getirdik." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70 senede yapılamayanların tamamından fazlasını  15 senede gerçekleştirdiklerine işaret ederek şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Ekonomide ülkemizi 3,5 kat büyüttük. İhracatımız neydi, 36 milyar  dolar. Şimdi ne oldu, 160 milyar dolara taşıdık. 36 nere, 160 milyar dolar nere?  Kişi başına düşen milli geliri 3 bin 400 dolardan 11 bin dolara ulaştırdık.  Mevcut 26 havalimanımız vardı, buna 29 tane havaalanı daha ilave ettik. Hala  çıkmışlar 'Çiftçilerimiz şöyle fakir, böyle fakir.' Anlatacağım, anlatacağım.  Hepsine ne yardımlar ne destekler çıkıyor anlatacağım. Bay Kemal öyle anlatıyor.  Öyle kolay yok, yutmazlar, rakamlar, her şey ortada. Havayolunu, halkın yolu  haline getirdik. Otobüs ücretleriyle artık hava yoluyla uçuyoruz."
 
Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim  Köprüsü gibi ulaşımda imkansızların başarıldığını vurgulayan Erdoğan, şunları  kaydetti:
 
"Bu yıl sonuna kadar dünyanın ilk 3'ü içerisinde, belki de 1 numara,  inşallah dev bir havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Bu yıl itibariyle yolcu  kapasitesi yıllık 90 milyon, 2023'te kapasite 150 milyona çıkacak. Nereden,  nereye geliyoruz? IMF kapısında borç dilenen bir ülke değil miydik?"
 
Erdoğan göreve geldiklerinde IMF'ye borcun 23,5 milyar dolar olduğunu,  2013'te bunun sıfırlandığını anımsatarak "Onlar bizden istedi ve biz onlara 5  milyar avro borç verecektik, sonra vazgeçtiler, baktılar Türkler ciddi, bir de  borcu verecek, ondan sonra Türklere rezil olacağız, vazgeçtiler." dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ DENİZLİ OLAĞAN KONGRESİ'NE KATILMADAN ÖNCE HALKA SESLENDİ
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Son aldığım rakam Afrin'de 4 bin terörist etkisiz hale getirildi.  İçeride ve dışarıda, Irak'ın kuzeyinde olanları söylemiyorum. Onları da katarsak  4 bin 200, 4 bin 300'ü bulur." dedi. 
 
Erdoğan, AK Parti Denizli Olağan Kongresi'ne katılmadan önce Hasan  Güngör Spor Salonu önünde parti otobüsünden alanda toplanan vatandaşlara  seslendi.
 
Önce halkı selamlamak istediğini belirten Erdoğan, "Denizli'deki coşku  ve heyecan bir başka. Rabb'im bu sevginizi eksik etmesin inşallah. Rabb'im  birliğimizi, beraberliğimiz daim kılsın. Bu azim, bu gayretle 2019 mart yerel  seçimleri ardından kasım Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamento ve  başkanlık seçimleri... Bu seçimlerden zaferle çıkmaya kararlı mıyız? Rabb'im bu  kararınızı da daim kılsın." diye konuştu.
 
"Biz bu davaya gönlümüzü koyduk"
 
AK Parti'nin sıradan bir parti olmadığına işaret eden Erdoğan, bu  harekatın bir dava olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
 
"Bunlar biliyorsunuz bizim aramıza zaman zaman dargınlık, kırgınlık,  şu, bu sokmaya çalışıyorlar. Biz bu davaya gönlümüzü koyduk. Ve biz bu davaya  gönlümüzü koyarak yola çıktık. Çıkarken ne dedik, 'Uzun ince bir yoldayız,  gidiyoruz gündüz gece.' Gideceğiz gündüz gece inşallah çünkü bizim bir maksudumuz  var. O maksuda Rabb'imizin izniyile ulaşacağız. Kararlılığımız var, ulaşacağız  inşallah. Bizim bir rabiamız var, bu rabiamız da bizim 4 tane ahdimiz."
 
"Vatanımızı bölemeyecekler"
 
Türkiye'yi bölemeyeceklerini ifade eden Erdoğan, onun için "tek  millet" dediklerini kaydetti.
 
Türk'ü, Kürt'ü Laz'ı, Çerkez'i, Boşnak'ı ve Arnavut'uyla 81 milyonun  tek millet olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"İkincisi tek bayrak... Bayrağımıza alternatif asla öyle paçavralar,  maçavralar... Hani işte bu CHP Hakkari'de toplantı yapıyor. Bir tane Türk bayrağı  yok ve o toplantıyı da ismini vermeyeyim malum parti var ya o partinin desteğiyle  yapıyor. Çünkü oralarda bu tür mitingleri yapmak yürek işi yürek. Bu iş kürekle  olmaz, yürekle olur. Doğru dürüst oralarda teşkilat kuramıyorlardı. Fakat biz  kurduk, partimizi bombaladılar, A4'le, yıktılar, yenisini yaptık. Öbür tarafta  yıktılar, yenisini yaptık. Şehitlerimiz oldu, devam ettik. Niye? Çünkü biz bu işe  dava olarak baktık ve biz bu yolda bu davada asla taviz vermeyeceğiz. Ve 3, tek  vatan...780 bin kilometrekare tek vatan. Vatanımızı bölemeyecekler, ne oldu terör  örgütü bölmek istedi değil mi, FETÖ bölmek istediği değil mi? Biz  yeri geldi  Cudi'ye, Gabar'a, Tendürek'e indik. Ne dedim, 'İnlerine gireceğiz, inlerine.'  Girdik mi inlerine, onlar kaçtı, biz kovaladık.  Şimdi neredeler, Suriye'de. Son  aldığım rakam Afrin'de 4 bin terörist etkisiz hale getirildi. İçeride ve  dışarıda, Irak'ın kuzeyinde olanları söylemiyorum. Onları da katarsak 4 bin 200,  4 bin 300'ü bulur."
 
Erdoğan, şehitlerle iftihar ettiklerini, şehit yakınlarına da sabır  dilediklerini dile getirdi.
 
"Batı, bu teröristleri besledikçe batacaksınız"
 
Terörle mücadelede Allah'ın yardımını esirgemediğini anlatan Erdoğan,  "Umulmadık anda umulmadık yardımlar geldi. Ne tüneller açmışlar, yerin altında  hastaneler yapmışlar. Fransızların meşhur bir şirketi vardır, çimento üretir.  Oralardan aldıkları çimentolarla o tünelleri yaptılar. Ondan sonra Fransa akıl  veriyor. Fransa, teröre yardakçılık yapıyorsun, destek veriyorsun ve ondan sonra  teröristleri Elize Sarayı'nda da ağırlıyorsun. Bunların hesabını  veremeyeceksiniz, ondan sonra bu terör belasından da kurtulamayacaksınız. İşte  bak Almanya'da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa'da da  olacak. Batı bu teröristleri besledikçe batacaksınız." ifadelerini kullandı.
 
"Paralel devleti çok sevenler Pensilvanya'ya"
 
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bizim devletimiz yoktur"  ifadesini kullanan Erdoğan, "Paralel devletmiş, bilmem ne devletiymiş. Paralel  devleti çok sevenler Pensilvanya'ya... Bilet ücretleri bizden Pensilvanya'ya...  Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bundan asla taviz yok ama ben  sizden bir şey istiyorum. Hani dedik ya fitneye, fesada asla fırsat vermeyeceğiz.  Kimki fitne fesat içindedir, kardeşinin diri diri yemiş olur. Biz ona fırsat  vermeyeceğiz. Birbirimizi Allah için seveceğiz." dedi.
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, hep birlikte  "Türkiye" olunacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
 
"Birbirimizi makam mevki için sevmeyeceğiz, sadece Allah için  seveceğiz. Ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Gideceğimiz yer neresi? Topraktan gelip  gideceğiz 2 metreküp yer. Oraya bizi yerleştirecekler hoca efendi, 'er kişi  niyetine, hatun kişi' niyetine diyecek. Cumhurbaşkanı, başbakan niyetine,  trilyarder niyetine demeyecek. Gömecekler, gömdükten sonra eğer  yetiştirebildiğimiz evlatlar var arkadan dualar gelir ama yoksa bir daha seni  hatırlamazlar bile. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer bunu başarırsak  ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan konuşmasını, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının  sözleri ile tamamladı.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.