Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin Yusufeli'nde müjdeyi verdi: Kararnameyi imzaladım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin Yusufeli'nde müjdeyi verdi: Kararnameyi imzaladım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin Yusufeli'nde müjdeyi verdi: Kararnameyi imzaladım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin Yusufeli'nde müjdeyi verdi: Kararnameyi imzaladım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde halka hitap etti. Erdoğan, "Yeni yerleşim yerinde hak sahibi olmayanların mağduriyetini çıkarmakta olduğumuz kararnameyle gideriyoruz. Bu gece bu kararnameyi imzaladım. Bu kararnameyle birlikte önümüz ve önünüz açılmış oldu" dedi. Öte yandan Yusufeli Barajı'nda incelemeleri sırasında konuşma yapan Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimiyle ilgili, "Batı'nın yaklaşım tarzı anlaşılır gibi değil. Haklarımızı kimseye yedirtmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlere ilişkin "Batı tehdit sallıyor. Biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Burada Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesini ziyaret ederek Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Yusufeli'nde 2 Haziran'da yenilenen seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Eyüp Aytekin'e verilen destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Yusufeli her zaman olduğu gibi yine yanımızda yer aldı. İnanıyorum ki sizin bize olan desteğiniz, bizim size olan desteğimiz, inanıyorum ki Yusufeli'ni çok farklı yerlere tırmandıracaktır." ifadelerini kullandı.

İlçeye gelirken Yusufeli Barajı'nı helikopterle incelediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gerçekten muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Zaten Artvin adeta barajlar şehri. Bu noktada dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir. Kullanma suyundan içme suyuna, elektrik enerjisi üretimine varıncaya kadar her şeyiyle bir barajlar şehri Artvin. Şimdi ise Yusufeli çok farklı bir konuma tırmanıyor. Kendi sınıfında ülkemizin en büyük, dünyanın en yüksek üçüncü eseri olacak Yusufeli Barajı'nı ülkemize kazandırmak için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi sizlersiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Artvin Yusufelinde müjdeyi verdi: Kararnameyi imzaladım
"2021'DE ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLAYACAK"

Yusufeli Barajı'nda elektrik üretimine Nisan 2021'de başlanacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Baraj inşaatının sürdüğü son 6 yılda ülkemizde yaşanan, Gezi olaylarından tutun da 15 Temmuz'a kadar tüm saldırıların hedefindeki yerlerden biri hep bu eser olmuştur. Yurt dışından yurt içine kadar pek çok çevre Yusufeli Barajı'nın inşasına engel olmak için her türlü çabayı göstermişlerdir. Çünkü bunların bu ülkede bir dikili ağacı yok. Bir ağaç mı dikeceksiniz? Onun da karşısına dikilirler. Yaptıkları iş hep budur. Biz milletimizle el ele verdik, dayanışma içine girdik. Özellikle de sizlerle el ele vererek tüm bu sıkıntıları aştık ve baraj inşaatına devam ettik. Barajın yapımında özellikle yüklenici firmanın bu noktadaki kararlılığını da huzurlarınızda alkışlıyorum."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.