Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon milleti inim inim inletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon milleti inim inim inletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon milleti inim inim inletiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplarken ilginç değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Bugün dahi hâlâ hepsi, ‘Ben bankayım, daha yüksek kâr nasıl elde edeceğim ona bakarım’ diyor. Faizi yükselterek kendi kârını artırmanın gayreti içerisinde ama öbür tarafta enflasyon milleti, vatandaşı inim inim inletiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, “Faizin sebep, enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Enflasyon, yok hıyarmış yok salataymış, bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Ana sebep faizdir, faiz . Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü. Onlar götürüyor parayı” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: “BU ÜLKEDE EN ÇOK PARA KAZANANLAR; FİNANS SEKTÖRÜ, BANKA SAHİPLERİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan , Norveç’te kendisi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterildiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Son olarak dün, Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk’ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik. Gerekli bağlantıları vs yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor” dedi.


 
TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN OLARAK ORTAK TUTUM GELİŞTİRME NOKTASINDA MESAFE KAT ETTİK
İdlib operasyonu planlandığı şekilde sürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Türkiye, Rusya ve İran olarak ortak bir tutum geliştirme noktasında mesafe kat ettik. 22 Kasım’da Soçi’debiraraya geleceğiz. Afrin bizim için çok önemli sınırdaşımız konumunda. Afrin’i terör örgütü PYD’den temizlememiz gerekiyor. Amerika’nın Suriye krizi başladığından beri verdiği sözlerinin büyük bir bölümünü tutmaması hayal kırıklığı olmuştur. Afrin’de aynı oyuna gelmek istemiyoruz. Çok kolay çözebileceğimiz nice sorun Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Mümbiç, Deyrizor böyledir. Obama kaç kere bu sözü vermiş olmasına rağmen bu sözü tutmamıştır. Ardından gelen yönetim; “Terör örgütü YPG’nin, artık orada biz YPG ile değil, SDG ile işbirliği yapıyoruz”. Bütün bunlar ortada. Siz 12 bin kilometre uzaklıktan acaba Suriye’ye niçin geliyorsunuz?” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE EN ÇOK PARA KAZANAN KURUMLAR, BANKA SAHİPLERİ”
Ekonomi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyon, yok hıyarmış yok salataymış bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Ana sebep faizdir, faiz. Bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten. Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü. Onlar götürüyor parayı. Bu kadar yüksek ile kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede yürümez” şeklinde konuştu.

“YATIRIM DA ARTMAZ, İSTİHDAM DA ARTMAZ”
Enflasyonun vatandaşı inim inim inlettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtemelen gelecek hafta Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanların bazı kamu bankalarının temsilcileri ile bir araya geleceklerini, bu konuyu masaya yatıracaklarını, faiz lobisinin ve banka faizlerinin üzerine gitmekte kararlı olduklarını, faiz lobisinin üzerine gidilmediği takdirde enflasyonun aşağı çekilemeyeceğini, Türkiye’de yapılacak olan yatırımların artmayacağını ve istihdam rakamlarında artış olamayacağını, bu işi mutlaka başarmaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.