Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYTSYDD Başkanı Özüpak ile görüştü

Emeklilikte yaşa takılanların yıllardır sabırla beklediği görüşme sonunda gerçekleşti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da "İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz" adı altında bir buluşma gerçekleştirdi.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki buluşmaya EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak da katıldı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EYTSYDD İLE İLK TEMASI

Erdoğan'ın toplantıda yaptığı konuşmanın ardından Başkan Özüpak, Cumhurbaşkanı ile kısa süreli bir görüşne yaptı.

'EN KISA SÜREDE GÖRÜŞECEĞİZ'

Özüpak, ayaküstü görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, EYT konusunda yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek, "Bizi bizden dinlemenizi rica ediyoruz, sizden randevu talep ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özüpak'a "En kısa sürede görüşeceğiz" yanıtını vedi.

Özüpak, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT'lilerin sorunlarını ve taleplerinin yer aldığı bir dosya da sundu.

ERDOĞAN'A SUNULAN DOSYADA NELER VAR?

Özüpak tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan dosyada EYT gerçeği tüm açıklığıyla anlatıldı. Dosyada aylık bağlama oranlarının düşüklüğü nedeniyle giderek eriyen emekli maaşlarından örnekler yer aldı. Özüpak'ın hazırladığı dosyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben EYT'li kadınlar tarafından yazılan ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm Türkiye'de AK PARTİ İl Başkanlıklarına sunulan mektup da yer aldı.

EYT'li kadınlar tarafından kaleme alınan 8 Mart mektubu şöyleydi:

İŞTE EYT'NİN 8 MART MEKTUBU

"Bizler, 1999'da çıkarılan yasanın geriye dönük işletilmesi sonucunda mağduriyet yaşayan emeklilikte yaşa takılanlarız. En az 30 yıl çalışarak, vergi ve primlerini kuruşuna kadar ödemiş, helal nafakaları uğruna alın teri dökmüş, dar gelirli, hatta hiç geliri olmayan 45-55 yaş aralığındaki insanlarız. Türkiye'nin orta kuşağı olarak yaklaşık 20 senedir büyük ümitlerle yapılan haksızlığın giderilmesini bekledik. Her seçim öncesinde bize verilen sözlerin gerçekleşeceğini umduk ve hep sabrettik. Ne var ki beklentilerimiz hayal kırıklığına dönüştü. Sabırsızlığımızın artması, yaşımız nedeniyle birçoklarımızın iş bulamayışı ve evine ekmek götürememesiyle doğru orantılıdır. Topluluk olarak hiçbir siyasi ideolojiye bağlı veya yakın değiliz. Yalnızca alın terimizin, ekmeğimizin ve geçimimizin peşinde, mücadelesindeyiz. Tek gayemiz her geçen gün gürleşen sesimizin duyulması ve devletimizin şefkatli kollarını bize de uzatarak derdimize çözüm odaklı yaklaşmasıdır. Bizim derdimiz seçimle değil, geçimledir. Büyük bir sabırla devam eden bekleyişimizin nihayete ereceğine ve sizin müspet bir cevap vereceğinize ümidimiz tamdır."

Özüpak, görüşmenin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamadai "Cumhurbaşkanımız @RTErdogan ile görüşüp kendisine EYT ile ilgili yanlış bilgi verildiğini anlattık. Kendilerine kartımız ve EYT dosyamızı vererek randevu talep ettik. Kendileri tarafından talebimiz olumlu karşılandı ve en kısa sürede @EytSydDernegi ne randevu vereceğini bildirdi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.