Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda açıkladı!

#sondakika Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ana gündem maddelerini; Suriyeli sığınmacılar, ekonomik gelişmeler ve fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak önlemler oluşturduğu bilinirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan  vatandaşların merakla beklediği alım gücü zorluğuna ilişkin de açıklama yaptı. Erdoğan, "Dar gelirli insanlarımızın alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha düzelteceğiz. " ifadelerini kullandı

KONUT FİNANSMANI MÜJDESİ
Ülkemizde 1 milyon üzerindeki konutla vatandaşlarımızı uygun şartlarla ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide ham madde fiyatlarında görülen fahiş yükselişlerle konut satışlarında azalmalar yaşandı. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket getiriyoruz.

Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz. 1. ve 2. elleri kapsıyor. 

İnşaat sektörü, Mayıs itibariyle %40'ı tamamlanmış inşaat projelerinin tamamlanması için 20 milyar TL'lik kaynak ayırdık.

Böylece inşaat alindeki projeler hızla tamamlanarak kısa vade içerisinde konut arzının artmasını ve fiyatların dengeye gelmesini hedefliyoruz. TOKİ'nin projelerine de hız veriyoruz.

Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik destek sağlayacağız.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.