Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenlik mülakatlı hale getirildi.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenlik mülakatlı hale getirildi.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenlik mülakatlı hale getirildi.

Yıllardır tıkır tıkır işleyen sağlam bir sistemi niye bozdunuz? Mülakat getirilmesi ile birlikte emeğin, çalışmanın ne anlamı kaldı?
Öğretmen alımında mülakat getirilmesini eleştiren Koncuk, şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinde ilk defa öğretmenlik mülakatlı hale getirildi. Çocuklarımız daha önce KPSS’ye giriyordu ve torpil aramadan KPSS’den aldığı puanla öğretmen olarak atanıyordu. Şimdi ise hem memur hem öğretmen alımında mülakat getirildi.
Beni arayan çok insan var. ‘Başkanım çocuğum mülakata girecek. Bir şey yapabilir misiniz?’ diye soruyorlar. Hem torpilin haksızlık olduğunu söyleyeceğiz hem de aynı pisliğin içine gireceğiz. Böyle bir şey olmaz. Allah kul hakkı yemekten korusun!
Ne yazık ki bu evlatlarımızın anne babaları yola düşmüş torpil arıyor. ‘Nasıl torpil bulurum da çocuğumun öğretmen olmasını sağlarım?’ diye düşünüyor. Buna ne yazık ki kimse ses çıkarmıyor.
Buradan soruyorum: Yıllardır tıkır tıkır işleyen sağlam bir sistemi niye bozdunuz? Mülakat getirilmesi ile birlikte emeğin, çalışmanın ne anlamı kaldı? Bir aday KPSS’den 90 puan almasına rağmen öğretmen ya da memur olamayacak, buna rağmen KPSS’den 50 puan alan başka bir aday torpil bulduğu için mülakatta 90-95 puan alarak, diğerinin önüne geçecek. Bu haksızlığa susan dil, şeytandır. Mülakat denilen ucube sistemin gerek yönetici atamada gerekse öğretmen ve memur alımında ortadan kaldırılması için gerekli mücadeleyi dün ve bugün olduğu gibi yarın da yapacağız.
Ey bu sistemi ihdas edenler; sizin günahınız bu sistemi çıkardığınızdan dolayı yedi sülalenize yetecektir. Biz unutturmayacağız. Elbette bu mücadeleyi beraber vermeliyiz. Bu mücadele ancak yiğit, şahsiyetli, yürekli insanlarla verilebilecek bir mücadeledir. Bu anlamda Allah hepinizden razı olsun. Bu zorlu mücadelede bizleri yalnız bırakmadığınız için sizi tebrik ediyorum.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.