Depremin yerini söyledi ama...

Depremin yerini söyledi ama...

Sivrice depremini bildi, bundan sonra olabilecek en büyük depremin yerini söyledi ama...

Elazığ'daki 6.8'lik Sivrice depremini önceden bilen Prof. Naci Görür, bundan sonraki büyük depremin Kahramanmaraş Türkoğlu’nda olabileceğini açıkladı. İlçede beklenenin aksine bir tedirginlik yok. Ne deprem için bir hazırlık, ne güçlendirme çalışması yapılıyor. Tersine imar planları değiştiriliyor. İki-üç katlı geleneksel yapıların yerine yüksek apartmanlar dikiliyor!

Elazığ‘da deprem olacağını önceden açıklayan Prof. Naci Görür, bu defa Kahramanmaraş‘ın Türkoğlu yöresinde büyük bir deprem olabileceğini söyledi.

“6.8'lik deprem uyumakta olan, uzun dönemdir aktif olmayan Doğu Anadolu fayının uyanışını gösteriyor” diyen Prof. Görür, “Sivrice'yi işaret etmiştim. Bu benim özel yetenek sahibi olduğumu göstermiyor. Her yer bilimci bunu bilebilirdi. Şimdi aynı fay üzerinde yine deprem olma olasılığı bulunan başka yerler de var. Örneğin Kahramanmaraş’ın Türkoğlu yöresi. Orada en son deprem 1513’te oldu. Dolayısıyla uzun bir süre geçmiş. Orada da deprem olabilir” şeklinde konuştu.

SÖZCÜ, Görür'ün işaret ettiği Türkoğlu'nun muhtarlarıyla konuştu, ilçenin nabzını tuttu. Türkoğlu'nda beklenenin aksine bir panik havası yok, tam tersine herkes çok rahat. Ne deprem konusunda bir hazırlık, ne bir güçlendirme çalışması yapılmış. Hatta tam tersine 6-7 yıldır geleneksel 2-3 katlı evlerin yerine yüksek apartmanlar dikilmeye başlanmış.


Prof. Naci Görür, bundan sonraki büyük depremin Kahramanmaraş Türkoğlu'nda olabileceğini açıkladı. 

“6-7 YILDIR YÜKSEK BİNALAR YAPILMAYA BAŞLANDI”


Fatih Mahallesi Muhtarı Muhammet Karaca:  Yıllardır bekliyoruz. Türkoğlu'nun fay hattının üzerinde olduğu en bilinen şey. Herkes biliyor. Herhangi bir şey de yapmadık, yapmıyoruz. Şu ana kadar devlet kurumlarının bize yansıyan güçlendirme, halkın eğitimi gibi bir şey yok. 6-7 yıldan bu yana yüksek apartmanlar yapılmaya başlandı. 6 kata çıktı. Burada da bir saçmalık var. Deprem bölgesi ana caddeye 6 kat vermişler. Bir arkasına 3 kat vermişler. Çürükse her taraf çürük, sağlamsa her taraf sağlam. Arada bir yol var buraya 6 kat 50 metre öteye 3 kat. Zemin etüdüne göre verilecekse arka tarafa da verilmesi lazım. Yoksa hiç verilmemesi lazım. Şu anda 6 kat Türkoğlu'na verilmiş durumda. Türkoğlu'nda önüne gelen müteahhit, 20 tane müteahhit var belki!

“TEDİRGİNLİK YOK, KAHVE FUL DOLU, OKEY OYNUYORUZ”

İstasyon Mahallesi Muhtarı Tevfik Ateş:  Bizde hiç öyle bir panik yok. Kahve ful dolu. Hepimiz okey oynuyoruz. Biz bu deprem tehlikesini eskiden beri biliyoruz. 1975'te falan da burada depremler oldu. Apartman sistemi Türkoğlu'nda yeni başladı. Genelde 2 katlıdır, benim mahallemde 3 katlı yok. Evlerin çoğu 45-50 yıllık. Bize depremler ilgili bir eğitim falan verilmedi, belediyenin bir çalışmasını görmedik, Allah'a emanet yaşıyoruz. Benim evim de 2 katlı… Sağlam mı diye baktırmadım. Bizim mahalle 10 bin kişi var. Depremle ilgili bir hazırlık yapan duymadım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.